БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Тук можете да следите най-често задаваните въпроси за интервенции и манипулации от естетичната и пластична хирургия, включително на лице, гърди и тяло - уголемяване на гърди, намаляване и повдигане на бюст, гинекомастия, уголемяване на устни, блефаропластика (пластика на клепачи), отопластика (пластика на ухо), цялостна пластика на лице (фейслифт), ринопластика (пластика на нос), моделиране на скули, заличаване на бръчки, пластика на корем, ръце, лифтинг на седалище и бедра, липосукция, оформяне на бицепс и гърди при мъжете и др.

Въпрос: Д-р Енчев, желая да се подложа на ринопластика при Вас, интересува ме цената й.

Отговор: За да бъда коректен в отговора си, относно цената на пластика на нос, моля изпратете Ваши снимки в раздел Виртуална консултация - кликнете тук >>>,
или директно на мейла doctorenchev@symetria.bg.
Можете да си запишете час за консултация на тел. 0878 656685.

Въпрос: Premahvate li benki v klinikata. Ako da kolko struva tova?

Отговор: Преди да се пристъпи към отстраняването на невус се прави консултация в клиниката с дерматолог онколог. След отстраняяането на суспектния участък се изпраша материал за хистологично изследване. При отстраняването на невус се работи много прецизно, след което, ако е необходимо, се поставя козметичен шев с атравматични конци. Цената на манипулацията е 45 Евро.
С уважение,
Д-р Ангел Енчев
Специалист по Пластична хирургия
и
хирургия при наднормено тегло
GSM:0878 656 685
www.DoctorEnchev.bg

Въпрос: интересувам се каква е цената за поставяне на гастрален пръстен?

Отговор: Поставяането на гастрикбанд е лапароскопска операция, която е въведена за пръв път преди около двадесет години в Швеция. Този тип операции се прилагат в случаи на абнормено телесно тегло BMI-над 35. За пръв път в България този тип операция беше направена от екипа на MEDLINE CLINIC на 27 май 2005 год.Опитът на нашия екип при този тип операции е над десет годишен.В нашите клиники са поставени над 8000 гастрални пръстени.Цената на операциъта е 4500 Евро.
Искрено ваш
д-р Aнгел Енчев
Специалист по
Пластична хирургия и
хирургия при наднормено тегло
GSM:0878 656 685
www.DoctorEnchev.bg

Въпрос: Интересувам се от поставянето на балон в стомаха с цел да се редуцира теглото. Какви са цените? Опасно ли е в някакви случаи?

Отговор: Поставянето на гастрален балон е манипулация, в която екипа на SYMETRIA CLINIC има многогодишен опит. За първи път в България хирурзите от MEDLINE CLINIC, преди три години, поставиха при демонстративна операция гастрален пръстен. Гастралния балон е метод на неоперативна техника за редукция на теглото, която е много по елементарна. Като клиника, която има претенции за пионер в областа на бариатричната хирургия, не само в България но и на Балканите, естествено в нашта клиника се поставя гастрален балон. Цената е 3000 Евро.
Искрено ваш
Д-р Ангел Енчев
Специалист по
Пластична хирургия и
хирургия при наднормено тегло
GSM:0878 656 685
www.DoctorEnchev.bg

Въпрос: Колко струва пластиката на клепачите.

Отговор: Пластичната корекция на клепачите по правило се прави на двата клепача. Вижте повече информация в раздел пластична и естетична хирургия. Цената е 2000Евро. Искрено ваш Д-р Ангел Енчев

Въпрос: Колко струва операция за увеличаване на гърдите?

Отговор: Увеличаването на бюста е сред най-често правените операции в повечето клиники по пластична хирургия не само у нас. Цената на операцията е 3500 Евро, като е включена и цената на имплантите.
Искренно ваш
Д-р Ангел Енчев
Специалист по
пластична хирургия и
хирургия при наднормено тегло
GSM:0878 656 685
www.DoctorEnchev.bg

Въпрос: Interesyva me cenata na rinoplastikata? I su6to taka botox terapiqta. Blagodarq!

Отговор: Cenata na Rynoplastikata e 3500 Euro,a na Botox
150 do 300 Euro,в зависимост от броя на третираните зони.

Въпрос: Здравейте! Бих искала да попитам в цената обявена за ринопластика включват ли се изследвания, медикаменти и престой в клиниката, и има ли начин за премахване на тъмни кръгове под очите? Благодаря предварително! :)

Отговор: В цената за пластика на нос - ринопластика, са включени всички необходими медицински изследвания и консумативи, престой в болницата и контролни прегледи след изписването.
Цената за премахване на тъмни кръгове под очите е 2000 евро.

Въпрос: какви са цените на хирургичните намеси при затлъстяване?аз нямам този проблем,но искам да махна 5-6 кг.от теглото си тежа 50 кг при ръст 170 см.,а винаги съм тежала около 42кг.не мога да отслабна,

Отговор: При ръст 170 см.тегло от 50 кг. е напълно в норма. При наднормени 5-6кг не е необходимо да се прибягва до хирургична интервенция. Поставянето на гастрален балон или гастрален пръстен не се препоръчва във вашия случай.Ако имате натрупване на мастна тъкан на определени проблемни зони може да препоръчаме липоскулптура. За онези ,които се интересуват от цените поставянето на гастралния пръстен е 4500Евро, а на гастралния балон 3000 Евро.

Въпрос: кои импланти са за предпочитане -силиконовите или с физиологичен разтвор,и кои са по- скъпи?

Отговор: Импланти на Nagor ,Mc Ghun и Mentor. В своя опит ние сме се убедили че най-удачни са силиконовите импланти с текстурирана обвивка и висококохезивен гел.
С уважение
Д-р Ангел Енчев
Специалист по
пластична хирургия и
хирургия при наднормено тегло
GSM:0878 656 685
www.DoctorEnchev.bg

Всяка година се увеличава броят на желаещите да се подложат на пластични естетични операции и манипулации. За да бъдат доволни от пластичната корекция са необходими - правилна хирургична интервенция или манипулация и гладкото протичане на постоперативния период.

Консултации и прегледи се извършват в гр. София, гр. Пловдив, гр. Варна и гр. Бургас с предварително записване на тел. 0878 656685.