БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Тук можете да следите най-често задаваните въпроси за интервенции и манипулации от естетичната и пластична хирургия, включително на лице, гърди и тяло - уголемяване на гърди, намаляване и повдигане на бюст, гинекомастия, уголемяване на устни, блефаропластика (пластика на клепачи), отопластика (пластика на ухо), цялостна пластика на лице (фейслифт), ринопластика (пластика на нос), моделиране на скули, заличаване на бръчки, пластика на корем, ръце, лифтинг на седалище и бедра, липосукция, оформяне на бицепс и гърди при мъжете и др.

Въпрос: Док.Енчев, с какви филъри за устни работите? Според вас кой е най-добрия? И съответно каква е цената за 1мл?

Отговор: Клиника Симетрия работи с филъри на Juvederm. Цената за поставяне на хиалуронова киселина е от 350 евро.

Въпрос: Интересувам се от процедури за заличаване на белези от акне, какво предлагате - химичен пилинг, лазер или друга интервенция? Може ли процедурата да се прави лятото и колко време е необходимо за възстановяване? На 26г. съм. Най-старите белези са от преди 8 години. Благодаря.

Отговор: Белезите от акне, могат да бъдат заличени с Laser Resurfacing или Дермоабразио, като се препоръчва извършването им да е през есенно-зимния сезон, за да няма излагане на преки слънчеви и ултравиолетови лъчи.

Въпрос: Здравейте , Д-р Енчев, интересувам се от уголемяване на бюста чрез хиалуронова киселина бихте ли ми казали предлагане ли тази процедура и колко струва поставянето. Поздрави и Благодаря !

Отговор: Неоперативни методи за уголемяване на бюст, извършвани в Клиника Симетрия са чрез автотрансплантация на собствена мастна тъкан и чрез инжектиране на хиалуронова киселина.При този вид методи за уголемяване на бюст, ефектът трае до 3 години.Максималното количество хиалуронова киселина, което се поставя е 170 сс, / 200 мл във всяка гърда /, а цената е от 20 евро/мл.

Въпрос: imam razshireni veni s koi metod moga da si gi premahna i kolko struva saotvetno na edin ili na dvata kraka koi metod e po nadejden za da ne se poqvqt povtorno

Отговор: Лазерното лечение на разширени вени е на цена от 1 500 евро, а склеротерапията е от 50 евро на процедура, като продължителността и вида на лечението зависи от дължината, дебелината и вида на вените.Можете да си запишете час за консултация на тел. 0878 656685, за да отговоря на всички въпроси, които Ви интересуват.

Въпрос: iskam i dvete protseduri za penisa zaedno ako moje edna tsena zadase orentatsia

Отговор: Уголемяване на пенис е оперативна интервенция, която се извършва на два етапа.Първият етап включва обрязване ( циркумцизио) и удължаване на члена с до 3.5см(penis enlargement).Цената на тази интервенция е до 3 900 евро.Вторият етап е след два месеца и включва удебеляване на члена с до 10см (penis augmentation) с Macrolane - хиалуронова киселина или автотрансплантация на собствена мастна тъкан от предшестваща липосукция, а цената е от 2 700 евро. Удължаване на пенис и едновременно удебеляване на члена може да се извърши, ако обрязване е било извършено предварително.Обрязването е задължително само при удебеляване, тъй като при евентуално удебеляване без обрязване, ще се получи фимоза.Интервенцията не крие рискове, ако е извършена от специалист в сертифицирано болнично заведение.

Въпрос: Доктор Енчев,възможна ли е интервенция ,чрез която да се постигне по-азиатски вид на очите.Не монолид,а по-скоро намаляне на големината на двойния клепач?

Отговор: Възможно е извършване на блефаропластика за повдигане на горен клепач, моля разгледайте информацията в сайта.

Въпрос: Здравейте д-р Енчев. Искам да попитам правите ли плазмолифтинг и ако да каква е цената?

Отговор: Плазмотерапия е на цена 450 евро на зона.Ако желаете, моля запишете час за консултативен преглед на тел. 0878 656685.

Въпрос: zdr koremnata plastika moge li da se izvar6i s lazer

Отговор: Оперативната техника се избира според индивидуалните особености на всеки пациент. Ако желаете, моля запишете час за консултативен преглед на тел. 0878 656685, за да обсъдим възможностите.

Въпрос: Здравейте,може ли да знам каква е цената общо за увеличаване на бюста + корекция на аеролата?

Отговор: За да бъда коректен в отговора си, относно цената на желаната от Вас интервенция, моля изпратете Ваши снимки на мейла doctorenchev@symetria.bg.

Въпрос: Kade se namira klinikata vi

Отговор: Всички адреси на Клиника "Симетрия", можете да намерите на сайта, раздел КОНТАКТИ-http://doctorenchev.bg/index.php?p=3&l=1.

Всяка година се увеличава броят на желаещите да се подложат на пластични естетични операции и манипулации. За да бъдат доволни от пластичната корекция са необходими - правилна хирургична интервенция или манипулация и гладкото протичане на постоперативния период.

Консултации и прегледи се извършват в гр. София, гр. Пловдив, гр. Варна и гр. Бургас с предварително записване на тел. 0878 656685.