БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Знакът на близнаците д-р Ангел Енчев и д-р Невен Енчев

Знакът на близнаците д-р Ангел Енчев и д-р Невен Енчев

Какво показва знакът на близнаците д-р Ангел Енчев и д-р Невен Енчев? Наистина ли имат телепатична връзка и общуват помежду си без думи? Какво ги кара да се обличат еднакво? Разменят ли се на изпити и пращат ли близнака си на среща с гадже?

Лекарите Ангел и Невен Енчеви: Харесваме различни жени

Братята близнаци - лекарите Ангел и Невен Енчеви, никога не са съжалявали, че са като минали под индиго. "Не е досадно, а много удобно" - отсичат почти в един глас. - "Не можем да преценим как е да си сам, защото през целия си живот сме били двама. Винаги имаш съюзник и едновременно конкурент, с когото да мериш силите си. Абе, имаш си всичко! На любовни срещи обаче не сме се разменяли, защото харесваме различни жени и затова в тази насока конкуренция не е имало" - смеят се доктор Енчеви и добавят: - "В училището в Пловдив ни различаваха, защото майка ни преподаваше физкултура там и ни познаваха от малки. Докато в медицинския институт на изпит винаги казваха: "Близнаците да влязат заедно", за да се застраховат ... Родителите ни бъркат, но само по телефона. Затова винаги се представяме."

"От малки просто си знаехме, че ще станем лекари. Удаваха ни се хуманитарните дисциплини - езиците, биологията, химията...", каза пред "Преса" Ангел Енчев, а Невен добави: "В едно учителско семейство винаги се коментира кой какво ще учи, как ще се развива. Баща ни е преподавател в Пловдивския университет. Майка ни е учителка по физкултура. Връщайки се 25 г. назад, не бихме избрали нищо друго освен медицина." Все пак в професионалното ориентиране са се разделили - Ангел е пластичен хирург, а Невен - мениджър. Обаче, решенията си взимат в еднаква посока независимо един от друг!

Невен: По времето на Жан Виденов брат ми замина за Гърция, а аз за Германия. Колкото и да са различни насоките, в които се развивахме, и двамата емигрирахме. В Германия научих много неща. След 2 г. се прибрах, завърших психология на управлението, след което - икономика ...

Ангел: Брат ми има 3 магистратури, но пластичната хирургия в Гърция се специализира 6 години и се изравняваме. Работих там като свободно практикуващ хирург, но решихме да инвестираме в България и направихме нашата болница.

Невен: Това, че сме еднакви, ни харесва. На хората сме им интересни, затова реагират положително, усмихнато. Сигурно затова ни избраха като малки да играем във филм.

Ангел: Да, мога да кажа, че камерата ни обича. Филмът, в който играхме като деца, се казваше "Може би фрегата" на режисьора Петър Каишев. Участвахме със Сотир Майноловски, Хиндо Касимов, Досьо Досев, Васил Попов ... Избраха ни с конкурс.

Ангел: По телевизията съобщиха: "Търсим близнаци, които могат да плуват." Страхотна гледка! 50 двойки еднояйчни близнаци. Все едно, че си в пилчарник!

Невен: Или в някакво клониращо звено. Повечето рецитираха стихове, но ние не знаехме. В училище правехме сценки и им изиграхме една. Харесаха ни.

Ангел: Това беше най-незабравимото ни лято! Юли, август, септември, октомври. Отидохме на училище с дълги коси, които тогава бяха забранени. Но не ни подстригаха, че нещо можеше да се доснима. После озвучаване един месец ...

Невен: Разбраха, че можем да караме водни ски и да свирим на тромпет и го включиха в сценария ...

Ангел: И сега продължаваме да свирим за удоволствие. Аз съм си взел инструмента вкъщи.

Невен: А аз съм го оставил в ресторанта на болницата. В неделя свирим на пациентите на пиано, на тромпет, поръчваме тортички. Дъщеричката ми Евгения, когато беше малка и бяхме заедно, ни гледаше изумено, убедена, че вижда двойно. Да видим как ще реагира синът на Ангел, когато се роди, живот и здраве!

Източник: pressadaily.bg