БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Как отслабват звездите - бързо, лесно и трайно

Как отслабват звездите - бързо, лесно и трайно

В действителност, звездите на шоубизнеса, киното и политиката, са хора като всички останали. Те не отслабват по-лесно от другите, въпреки изобилието на различни диети, хранителни добавки, програми за отслабване ..., макар че, благодарение на техните пари, всичко това при тях е по-лесно достъпно.

За какъв период от време хората отслабват? По правило - в продължение на няколко месеца. След това борбата с наднорменото тегло завършва по същия начин като при всички останали. Човек отново започва неусетно да качва килограми!

В резултат на това неусетно качване на килограми теглото става с 3-5 кг повече от първоначалното и колкото повече опити прави - толкова повече напълнява. И тогава, единственият вариант е бариатричната хирургия. Тя решава проблема веднъж и завинаги.

Повечето от известните хора искат да запазят тайната на чудодейната си загуба на тегло. Ако ги попитат, те разказват за необичайни диети, изискващи огромна сила на волята, усилени тренировки и др. Но фактите сочат друго - ако човек е бил много пълен, вероятността след операция да загуби от теглото си е 98%.

И сред звездите има хора които не крият тайната на чудотворната загуба на тегло си. Такива са: футболистът Диего Марадона и звездата на MTV Шарън Озбърн, съпруга на Ози Озбърн.

Съпругът на Шарън (ръководителят на групата BLACK SABBATH - Ози Озбърн) е похарчил повече от половин милион долара за операции за пълното й преобразяване. Преди това Шарън изглеждаше като типичната дебела домакиня. Известно е, че тя страдаше от булимия - патологична склонност към преяждане.

Повратна точка в живота и се оказва 1999 г., когато тя поставя гастрален пръстен. След това, за една година, тя отслабва с 50 кг. "След като загубих половината от теглото си, навсякъде кожата ми висеше. Гърдите ми изглеждаха така, като от страниците на National Geographic". Шарън имаше предвид снимки на възрастни жени, от диви племена, чиито гърди висят като парцал, в следствие от множество бременности и кърмене. По-късно,  Шарън си прави абдоминопластика - уголемяване на гърдите, липусукция на краката и задните си части и пълен лифтинг на лицето.

Как отслабна ШарънКак отслабна Шарън

Известният аржентински футболист Диего Марадона е роден през 1960 г. в бедните квартали на Буенос Айрес. Той бързо се превръща в звезда на аржентинския футбол. Национален герой на Аржентина става след като през 1986 г. вкарва решаващ гол срещу Англия. В края на 90-те, той е принуден да напусне спорта заради зависимостта си към наркотиците и затлъстяването му. Килограмите му нарастват катастрофално. Здравословните му проблеми довеждат до това, че на 5-ти март, 2005 г. претърпя Gastric by-pass, след което успешно отслабва.

Как отслабна Диего МарадонаКак отслабна Диего Марадона

Сред останалите известни имена е Калия Али, една от дъщерите на бокс-легендата Мохамед Али. Калия се бори с наднорменото тегло през целия си живот. Работила е в света на модата като модел на дрехи за жени с наднормено тегло. В крайна сметка, тя решава това да спре и през август 2004 година си поставя гастрален пръстен, в следствие на което губи 50 кг. Сега изглежда така:

Отслабна и Калия Али, дъщерята на Мохамед Али

Американската музикална звезда, носител на Грами, джаз певицата Пати Остин, първоначално тежала 150 кг. През септември 2004 си поставя гастрален пръстен. Когато отишла при лекар-ортопед по повод проблеми с коленните стави, се оказало, че трябва да й се направи операция заради наднорменото тегло. "Вие имате захарен диабет от 2-ри тип и бронхиална астма. Нужно е спешно да се отървете от ненужното тегло. В противен случай Ви заплашва инвалидна количка." След операцията, Пати отслабва със 70 кг и сега на 58 г. "тя е по-здрава от всякога", констатира лекуващият лекар.

Как отслабна джаз певицата Пати ОстинКак отслабна джаз певицата Пати Остин

Карни Уилсън - солистка на американската група Уилсън Филипс и телевизионна водеща, през 1999 г. си поставя гастрален пръстен. Преди това тя тежала 150 кг. Операцията й се излъчи на живо по Интернет. Сега Карни Уилсън е написала книга за това как се е оперирала и как е отслабнала. Днес тя напредва в кариерата си и издаде свой соло албум.

Как отслабна Карни Уилсън, вокалистката на Уилсън ФилипсКак отслабна Карни Уилсън, вокалистката на Уилсън Филипс

Американската телевизионна звезда и популярен водещ на прогнозата за времето на NBC - Ал Рокер, дълго и безуспешно се бореше с излишните килограми. "Стигнах до 160 кг. Бях изключително недоволен от външния си вид и нямах самочувствие. Беше ми ясно, че ще получа инфаркт или инсулт. Това беше само въпрос на време", споделя той.

Как отслабна водещия на прогнозата за времето на NBC Ал РокерКак отслабна водещия на прогнозата за времето на NBC Ал Рокер

Повод за решението на тази операция е било обещанието, дадено от Ал пред баща му. Умирайки, бащата моли сина си да се погрижи за здравето си и да остслабне. Ал избира гастрален байпас, което прави през март 2001 г. Той не информира никой за това и по тази причина в медиите се ширят най-различни спекулации и слухове за неговото отслабване. Едва наскоро той разкри тайната. ”Предполагам, че не бях прав да крия тази информация. Сега съм уверен, че разказвайки всичко това, ще донеса полза за хората”.

 

Източник: Хирургия при наднормено тегло - д-р Ангел Енчев