БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Истината за операцията на Емануела

Истината за операцията на Емануела

Емануела не била в смъртна опасност заради силикона. Това твърдят нейни близки. Информацията била пусната, за да се оправдае отказът й от договорени участия 7 дни след операцията.

Певицата претърпя интервенцията на 14 януари, а на 20-и е трябвало да пее в Пловдив и на 21-и - в Бургас. За да има причина да откаже участията си, най-вероятно е дошла измислицата за това, че животът й е застрашен.

"Тя имаше участия на 20 и 21 януари, но ни бяха предупредили, че ще може да се възстанови дотогава. Тя имаше проблеми, така че изпратихме други наши изпълнители да я заместят", казаха от "Ара-мюзик".

Според лекуващия лекар д-р Енчев, тя постъпва в клиниката му, за да смени силиконовите си импланти и да направи пластика на корема. Докато я оперират, откриват хернията на пъпа и я отстраняват.

Като всеки пациент след подобна интервенция и тя минава през 24-часов период в реанимация. "Преляха й се плазма и разтвори, които възстановяват пациента в първото денонощие след операция, защото той не може да се храни веднага. Това е в протокола по възстановяването. Нищо извън рутинното", обяснява д-р Енчев.

Емануела не крие, че я изписват в добро здравословно състояние 5 дни по- късно, но била малко отпаднала. "Бях в пълна упойка. Спомням си, че сънувах нещо много хубаво. Единствената странична реакция след това беше, че малко ми се гадеше", разказва тя.

Певицата се подлага на операцията не заради прищявката да смени големината на силикона, а защото той бил неправилно сложен. Затова й тежал и се чувствала некомфортно. "Не исках да променям размера - и сега съм с 420 кубика във всяка гърда, както и преди", обяснява тя.

В момента тя е добре, но още не може да се изправя напълно и не знае кога пак ще излезе на сцена. За нея се грижи синът й - 10-годишният Христо. Всяка сутрин той става рано и прави на майка си закуска и кафе. "Знае, че трябва да ям повече белтъци, и всеки ден ми прави яйцата по различен начин - вчера дори ми направи английска закуска с бекон", разказва Емануела.

"Получих хернията по време на раждането и отдавна ми правеше проблеми - не можех да нося тежко, трябваше да се пазя. Сега имам малък шев, едва ли ще има белег. Но ако остане, мога да си сложа пиърсинг", шегува се тя. (24часа)

Д-р Ангел Енчев:5 часа със скалпела, но беше рутинно
- Д-р Енчев, колко време продължи операцията на Емануела?

- 5 часа, но това е рутинно, тъй като тя се подложи едновременно на 3 операции - коремна пластика, херния и смяна на силиконовите импланти.

- Какво означава коремна пластика?

- Това е премахване на излишната кожа. Емануела е раждала в младите си години и имаше малко повече кожа. Възстановихме предната коремна стена. Тогава видяхме, че има и пъпна херния, и я премахнахме и нея.

- Колко души екип я оперира?

- Аз бях операторът заедно с двама асистенти, анестезиолог, сестра-анестезиолог и още една сестра.

- Защо се наложи смяна на имплантите?

- Смяната на имплантите се е наложила, защото формата на гърдите се е променила и се е развалила. Тя е правила тази операция преди години при друг колега. Не искам да коментирам как е направена и какъв е бил резултатът. Наложи се да се направи наново оформяне на гърдите, защото те не изглеждаха добре.

- Ще трябва ли след време отново да се подложи на такава интервенция за смяна на силикона?

- Няма да й се налага след години да бъде правено наново оформяне, тъй като вече имплантите са поставени подмускулно и няма да се промени тяхната форма, освен ако Емануела не реши да си прави още по-големи гърди. Но мисля, че няма, защото сега тя е с капковидни импланти - 420 кубика във всяка гърда, с доживотна гаранция.

Източник: 24 часа