БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Тук можете да следите най-често задаваните въпроси за интервенции и манипулации от естетичната и пластична хирургия, включително на лице, гърди и тяло - уголемяване на гърди, намаляване и повдигане на бюст, гинекомастия, уголемяване на устни, блефаропластика (пластика на клепачи), отопластика (пластика на ухо), цялостна пластика на лице (фейслифт), ринопластика (пластика на нос), моделиране на скули, заличаване на бръчки, пластика на корем, ръце, лифтинг на седалище и бедра, липосукция, оформяне на бицепс и гърди при мъжете и др.

Въпрос:  Интересува ме дали е възможно да се направи корекция на горната част на ръката, под мишницата. С възрастта и наднорменото ми тегло кожата ми увисна там и не ми харесва да се гледам в този вид. Опитах със спортуване, но ефектът не е достатъчен. Доколко рискова е тази операция? Страхувам се да не би да се увреди движението на ръцете.

Отговор: Да, така е! Ръцете много често се деформират при загубата на тегло или с напредване на възрастта. Операцията за пластика на ръце оставя белег по цялата вътрешна дължина на мишницата. Винаги се внимава белегът да не премине надолу в областта на лакътя, докато нагоре той образува буквата V, за да коригира задния и предния ъгъл на подмишичната ямка, а също и да щади окосмената част. Белезите, които се образуват след пластика на ръце, почти винаги са задоволително дискретни и не се открояват при движението на ръцете. Те могат да се забележат единствено при показно протягане. Операцията лифт на ръце е лесна, със спокоен следоперативен период. Пациентът може да се завърне към работата си още на 3-ия ден. Тъй като почти винаги отпускането на гърдите е съпроводено и с отпускането на ръцете, се препоръчва едновременното извършване на пластика на гърди с пластика на ръце. Следоперативният им период е сходен и спокоен. Пълното възстановяване е две до три седмици. Д-р Ангел Енчев, Пластична хирургия

Всяка година се увеличава броят на желаещите да се подложат на пластични естетични операции и манипулации. За да бъдат доволни от пластичната корекция са необходими - правилна хирургична интервенция или манипулация и гладкото протичане на постоперативния период.

Консултации и прегледи се извършват в гр. София, гр. Пловдив, гр. Варна и гр. Бургас с предварително записване на тел. 0878 656685.