БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Тук можете да следите най-често задаваните въпроси за интервенции и манипулации от естетичната и пластична хирургия, включително на лице, гърди и тяло - уголемяване на гърди, намаляване и повдигане на бюст, гинекомастия, уголемяване на устни, блефаропластика (пластика на клепачи), отопластика (пластика на ухо), цялостна пластика на лице (фейслифт), ринопластика (пластика на нос), моделиране на скули, заличаване на бръчки, пластика на корем, ръце, лифтинг на седалище и бедра, липосукция, оформяне на бицепс и гърди при мъжете и др.

Въпрос:  Здравейте Д-р Енчев!Искам Да Ви попитам, каква е разликата между обикновенната липосукция и аспирационната липосукция.Била съм на ваша консултация във Варна преди 1 Година,но сега реших, да се подложа на тази интервенция. Благодаря Ви предварително.

Отговор: В зависимост от техниката, която се използва, липосукцията бива аспирационна и ултразвукова. При аспирационната липосукция, се използва помпа, която създава отрицателно налягане и “изсмуква” мастните натрупвания в определена зона на тялото, а при ултразвуковата липосукция мастните клетки се разрушават чрез ултразвук.И двата метода са еднакво безопасни за организма и с доказан ефект.Ако желаете да Ви включа в оперативния график, моля обадете се на тел. 0878 656685, за да уговорим подробностите.

Всяка година се увеличава броят на желаещите да се подложат на пластични естетични операции и манипулации. За да бъдат доволни от пластичната корекция са необходими - правилна хирургична интервенция или манипулация и гладкото протичане на постоперативния период.

Консултации и прегледи се извършват в гр. София, гр. Пловдив, гр. Варна и гр. Бургас с предварително записване на тел. 0878 656685.