БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Тук можете да следите най-често задаваните въпроси за интервенции и манипулации от естетичната и пластична хирургия, включително на лице, гърди и тяло - уголемяване на гърди, намаляване и повдигане на бюст, гинекомастия, уголемяване на устни, блефаропластика (пластика на клепачи), отопластика (пластика на ухо), цялостна пластика на лице (фейслифт), ринопластика (пластика на нос), моделиране на скули, заличаване на бръчки, пластика на корем, ръце, лифтинг на седалище и бедра, липосукция, оформяне на бицепс и гърди при мъжете и др.

Въпрос:  Здравейте д-р Енчев, моля за мнението Ви по следния въпрос: смятате ли, че в случай на увисване и загуба на обем на бюста, когато има по-голямо количество кожна тъкан, по-добър резултат се получава, ако се направят две отделни операции - първо повдигане, а след това поставяне на импланти, или е възможно да се комбинират двете операции със същия резултат? Благодаря за отговора!

Отговор: В зависимост от индивидуалните особености на тялото, за получаване на максимално естетичен резултат и симетричен бюст, е препоръчително, двете интервенции да бъдат извършени в една операция.

Всяка година се увеличава броят на желаещите да се подложат на пластични естетични операции и манипулации. За да бъдат доволни от пластичната корекция са необходими - правилна хирургична интервенция или манипулация и гладкото протичане на постоперативния период.

Консултации и прегледи се извършват в гр. София, гр. Пловдив, гр. Варна и гр. Бургас с предварително записване на тел. 0878 656685.