БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Симетрията на живота - Интервю с д-р Ангел Енчев на тема, Bazaar

Симетрията на живота - Интервю с д-р Ангел Енчев на тема, Bazaar

Интервюто с д-р Ангел Енчев е публикувано в Bazaar

Неслучайно го наричат корифея на естетичната промяна. Разбира се, става въпрос за д-р Ангел Енчев - първият български пластичен хирург със собствена марка козметична серия. Bazaar се срещна с него и му зададе няколко неотложни въпроса.

- Кое е най-важното, което човек трябва да знае, преди да посети пластичен хирург?

- Първата и най-важната стъпка при взимането на решение за извършване на естетична корекция е изборът на квалифициран пластичен хирург, който да обясни всички възможности и да запознае пациента с подробностите, относно желаната интервенция.
Наличието на информираност и доверие между пациент и лекар, е в основата на всяка успешна операция. Освен това, разбира се, има и фактори, които са от особена важност - натрупаният професионален опит на пластичния хирург, използваните материали и консумативи, професионализмът на неговия екип, както и специализирано и сертифицирано болнично заведение, в което се извършва желаната операция или манипулация. И не на последно място мнението на неговите пациенти и препоръките от тях - т.нар. реклама mouth to mouth (от уста на уста).

- След излизането на книгата Ви "Красотата е симетрия“ по-информирани ли идват при вас пациентите?

- Голяма част от хората, които идват при мен с желание да станат мои пациенти са отлично информирани. Ако това се дължи на книгата "Красотата е симетрия”, ще се радвам, че съм постигнал целта си да създам полезен, познавателен и образователен наръчник за всеки, който смята да промени външния си вид.
Книгата е написана на популярен и достъпен език и разкрива азбучни истини за рисковете и преимуществата на дадена интервенция, периода на възстановяване, следоперативни грижи, както и доста интересни факти.

- Вие сте първият български пластичен хирург със собствена марка козметична серия. Защо се спряхте на името SIMETRIA?

- Simetria е най-логичният избор за козметична серия, зад която стои името ми. В определението за „симетрия”, в зависимост от областта на науката, към която се отнася, се включва и дефиницията "запазване на енергията спрямо времето чрез намирането на постоянни и запазващи се величини". Ненапразно слоганът на козметичната серия е "Спри времето!".

- За кого е предназначена козметичната серия?

- Серията е лабораторно разработена специализирана козметика, насочена към нуждите на пластичната хирургия. Тя е задължителната постоперативна грижа, след извършване на оперативни интервенции, като уголемяване на бюст, ринопластика, блефаропластика, фейслифт и корекции на тялото. Освен това са включени и продукти с неоспорим ефект за постигането на мечтания външен вид и младежко излъчване. Създадохме ги в съвместен екип с биоинженери и колеги пластични хирурзи от САЩ, след 2 години иновативни изследвания и проучвания в областта на природните съставки, както и най-новите достижения на високите технологии.