БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Безспорно велики - Списание ОК!, ноември 2015

Безспорно велики - Списание ОК!, ноември 2015

Освен с пастата, Италия е известна с жените си ... толкова незабравими, колкото самата нея! - д-р Ангел Енчев.

Говорейки за една от най-красивите държави в света - Италия, и нейните богатства нямаше как да пропуснем 5 от най-известните италианки, които са станали еталон за елегантност и класа. Поканихме доктор Ангел Енчев да сподели своите размисли по отношение на тяхната харизма, силни и слаби страни, корекции и интервенции …

Карла Бруни

Д-р Ангел Енчев: Карла Бруни е една от най-известните, харесвани и скъпоплатени топмодели от средата на 90-те години. Видът й не е много променен, но прави впечатление подпухналото й лице или т.нар. в естетичната хирургия "pillow face". Това се дължи на прекомерно уголемяване на скули, вероятно с липофилинг (автотрасплантация на собствена мастна тъкан) или хиалуронова киселина. Въпреки изваяното си лице, Карла Бруни скоро ще навърши 50 години и е напълно нормално, звезда от нейната величина, да се стреми да изглежда добре. Поставянето на по-голямо от необходимото количество филъри и ботокс, би могло да има и неприятен страничен ефект, а именно постигане на неестествен вид и лице, тип "жената котка". Подходяща интервенция, в нейния случай, е блефаропластика (пластика на клепачи) - с цел премахване на излишна кожа от долния клепач, което е и решение на проблема, със съществуващите торбички под очите й, както и повдигане на горния клепач, което ще допринесе за по-свежия и младежки външен вид.

Миуча Прада

Д-р Ангел Енчев: Миуча Прада безспорно е една от най-влиятелните жени в модния бизнес. Нейните думи, че "красивото е отегчително, а грозотата-привлекателна“, може би намират отражение в по-атрактивните дрехи и нестандартни дизайнерски решения, представени на модния подиум, но не и приложение в реалния свят. Самата тя споделя, че се притеснява от напредването на възрастта си и това ще бъде причината, скоро да прибегне до услугите на пластичен хирург. Необходимата корекция, на първо място е ринопластика (пластика на нос) - премахване на същестуващата гърбица, намаляване и корекция на върха на носа и стесняване на ноздрите, а за постигане на максимално естетичен резултат и извършване на блефаропластика, което неминуемо ще доведе до промяна в излъчването й.

Изабела Роселини

Д-р Ангел Енчев: Дъщерята на филмовата легенда Ингрид Бергман не веднъж открито е заявявала мнението си, че е против пластичната хирургия.Италианската актриса със сигурност се е подлагала не веднъж на ботокс терапия, в областта на челото, но е факт, че няма хирургична намеса в лицето й. Естественото остаряване й отива, за разлика от повечето известни жени на тази възраст. Ако все пак се довери на естетичната медицина, препоръчително е да помисли за оперативна интервенция в областта на очите, а именно блефаропластика.

Моника Белучи

Д-р Ангел Енчев: Моника Белучи е една от най-сексапилните италианки и актриси, в световен мащаб.Момичето на Джеймс Бонд отрича всякаква хирургична намеса, но на снимки от младежките й години, се вижда значителна разлика във формата на носа й. Тя признава, че би се подложила на фейслифт (пластика на лице), може би след още десет години. Препоръчително е извършване и на лифтинг на шия, в комбинация с планирания от нея фейслифт. Вероятно и при Моника Белучи има инжектиран ботокс, в областта на челото и гневната бръчка, както и дермални филъри в лицето.За корекция на фините линии, т.нар. бръчки "пачи крак", би могла да се приложи отново терапия с ботулинов токсин, но това не би премахнало торбичките под очите и подпухването. Решение отново е пластика на горен и долен клепач оперативна интервенция, която препоръчвам не само на жените, а и на пациентите от мъжки пол. Необходимостта от блефаропластика не се определя от възрастта, а от евентуални проблеми, които демонстрират клепачите (остаряване или излишък от кожа).

Донатела Версаче

Д-р Ангел Енчев: За Донатела Версаче и пластичните операции, на които се е подложила във времето, се изписа и се изговори много. Неоспорим факт е, че тя една от известните личности с най-несполучливи резултати от извършени естетични корекции, в областта на скулите и устните, както и уголемяване на гърди. Вероятният фейслифт, в комбинация с пластика на клепачи, не е омекотил чертите й, ако беше избрала да се подложи на ринопластика, резултатът щеше да е впечатляваща положителна промяна във вида й. В подобни случаи, тъй като носът е тази част от лицето, която се забелязва веднага и винаги подлежи на обсъждане, препоръчвам на пациенти, да не прибягват до уголемяване на устни или оформяне на скули, а да се подложат първо на ринопластика-ефектът е поразителен и променя изцяло излъчването на дадения човек.