БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Иновации в увеличаването на бюста

Иновации в увеличаването на бюста

Сутиен с големи подплънки, стегнати поло блузи, ризи с висока талия, шарени блузки, големи бижута и колиета ... Жените с малък бюст са се научили да се обличат с подходящи дрехи и да прибягват до подходящите аксесоари, така че да прикриват колкото е възможно този свой недостатък или поне той да не е видим още от самото начало. Тези, които имат кураж, решават и уголемяват бюста си със силиконови импланти. А останалите?

Благодарение на гигантските скокове, които се наблюдават в пластичната хирургия, бюстът вече може да се увеличи посредством инжектирането на хиалуронова киселина.

Шведските ни колеги (при които д-р Ангел Енчев бе на обучение) са разработили нов продукт - хиалуронова киселина, предназначена за тялото. Досега тя се използваше за запълване на бръчки и хлътвания на лицето, както и за попълване на устни. Сега вече може да се даде обем и на различните части на тялото.

Молекулите на хиалуроновата киселина нормално са съставна част на кожата и организма. Те имат способността да привличат водните молекули от околните тъкани. Учените от института “Каролинска”, Швеция, са успели да създадат такова вещество по синтетичен път. По какво се различава материалът, който се използва за тялото, от този, прилаган на лицето? Разликата е в големината на молекулите, ползвани за “направата” на хиалуронова киселина за тялото. Те са многократно увеличени, затова този материал не е подходящ за тънките линии на лицето. Хиалуроновата киселина постепенно се метаболизира от организма.

Инжектирането й се извършва в стерилна хирургична обстановка като се спазват всички условия на антисептика и се вкарва дълбоко под кожата или под мускулите.

Колко могат да се увеличат гърдите?
Предимството на тази нова техника е, че може да се постигне широка гама резултати - от леко подчертаване на бюста до значителното му уголемяване. Този материал се предоставя от фирмата производител в спринцовки от 20 ml. Количеството на инжектираната хиалуронова киселина се преценява от пластичния хирург и според желанието на пациента, като максимумът може да бъде до 200 ml.

Каква е родължителността на действие?
Действието на хиалуроновата киселина, инжектирана за уголемяване на гърдите, е около 18 месеца. След изтичането на този период тя не е резорбирана напълно. При следващи манипулации вече е необходимо по-малко количество. Процедурата може да се повтори, защото резултатът от предишната манипулация не е изчезнал съвсем.

Сигурен ли е този материал?
Хиалуроновата киселина е вещество, което така или иначе е съставка на човешкия организъм. При извършването на тази манипулация пациентките споменават за лека болка и чувство на разтягане. Предназначена е за жени, които се страхуват от хирургична интервенция. Също така процедурата дава допълнително предимство за тези, които не се възприемат с увеличения си бюст, защото след време гърдите им ще възвърнат предишната си големина. Новият материал вече се използва в европейските и всички скандинавски страни. Цената на манипулацията е от 2500 до 3000 евро.

Д-р Ангел Енчев

Изтегли PDF