БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Новата книга на д-р Ангел Енчев разкрива, че красотата и познанието са в пълна Хармония и Симетрия

Новата книга на д-р Ангел Енчев разкрива, че красотата и познанието са в пълна Хармония и Симетрия

Знаеш ли, че човек има право само на два фейслифта през живота си? Че постигнатият с интервенцията по-младежки вид може да е по-краткотраен от митологизираните 15 години? А че няколко дни преди и след всяка хирургична операция е забранено да се пуши? Известно ли ти е, че две части от човешкото тяло продължават да растат през целия живот - ушите и носът?

Новата книга на д-р Ангел Енчев разкрива тези и много други истини. Издателство "Сиела" ще представи официално Красотата е Симетрия през октомври, но тя вече може да се купи в книжарниците, както и през интернет. Приходите от продажбата на книгата авторът ще дари на асоциация, грижеща се за пациенти с детска церебрална парализа.

Това е първият по рода си труд в България. Д-р Ангел Енчев е познат с откровения си и модерен подход от своите комуникационни кампании, които не оставят аудиторията равнодушна. За щастие тук той е отново верен на себе си и споделя истината за пластичните интервенции. В книгата са цитирани интересни резултати от социологическо проучване на "Сова Харис", поръчано от доктора.

Оказва се, че 66,7% от хората, коригирали природните си дефекти, се радват на повече професионални успехи. По отношение на суетата силите са изравнени - 23% от жените и 21% от мъжете признават, че тя е движещата им сила. Силният пол по-бавно взима решението да се подложи на корекция, но постепенно предразсъдъците отстъпват пред желанието за успешен личен и професионален живот. Предимството на мъжете е, че са по-изпълнителни, от което в голяма степен зависи и успеваемостта на всяка процедура, изтъква пластичният хирург.

Книгата има за цел да бъде пътеводител в естетичната медицина за всеки човек - при това на достъпно и атрактивно ниво. Тя със сигурност ще предизвика голям интерес и бурни коментари, защото запълва отдавна съществуваща ниша и дава отговор на толкова безсмислени интриги, саркастични подмятания и инсинуации за връзката между скалпела и красотата. Красотата е Симетрия разбива табута и разкрива азбучни истини за рисковете на дадена интервенция, как и за колко време се провежда конкретната операция, колко трае възстановителният период, какви белези остават и т.н.

Това е откровен и професионален текст на пластичен хирург за пластичната хирургия!

Резюме в BookStore.bg >>>

Книгата "Красотата е симетрия“ е послание за по-висока визуална култура на съществуване, за потребност от нов поглед към естетичната пластична хирургия и въобще за радикална промяна на самосъзнанието и самопреценката на съвременника. Всеки има правото да бъде красив и, когато това е невъзможно по традиционната логика на живота, се появява потребността от лекаря, от хирурга естет. Общуването с книгата на д-р Енчев несъмнено ще подсили интереса към собственото ни тяло и към необятните възможности за променяне и усъвършенстване на неговата форма. Тя е и знак за растящата роля на пластичните хирурзи и за значението на тяхната компетентност, интелигентност и хуманност в разхубавяването на човека и на стила му на живот.