БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Възстановителен период след пластична операция

Възстановителен период след пластична операция

След като сте извършили, така желаната и вероятно дълго чакана, пластична корекция настъпва период на възстановяване не само на организма, т.е. на тялото, а и на ума. Това е процес, който при едни пациенти отминава бързо, а при други по-бавно - скалпелът на пластичния хирург не е вълшебна пръчица и през този период е необходимо да се въоръжите най-вече с търпение.

Различните етапи на възстановяването, след извършена естетична операция, са придружени с различни усещания и емоции.

В някои случаи се наблюдават депресивни състояния, поради нетърпението да се достигне т.нар. "краен резултат", за който понякога са необходими до шест месеца, докато тялото се възстанови напълно и приеме новата си форма.

Пригответе се за подобни мисли и не позволявайте да Ви объркат или да попречат на ежедневието Ви, да се отразят на самочувствието Ви, както и да предизвикат съмнения в първоначалния Ви избор да се подложите на пластична операция. В този период е възможно да не приемате дори уверенията на пластичния хирург, че възстановяването Ви протича според очакванията и ще доведе до желания резултат.

Възстановяването на организма е индивидуално при всеки пациент, в зависимост от общото здравословно състояние, старателното и стриктно спазване на постоперативните инструкции, както и умствената нагласа или т.нар. "ментално здраве". Всеки пациент е отговорен за собственото си възстановяване. Дори и операции, които протичат гладко и са извършени безупречно, след неправилно отношение на пациента в постоперативния период, могат да предизвикат усложнения и да се превърнат в проблемни.

Не бива да забравяте, че пластичният хирург - д-р Ангел Енчев и екипът му, извършват операцията, а след нея Вие ставате част от този екип, чиято обща цел е постигането на желания резултат. Доверието между лекар и пациент е ключов фактор както преди, така и след операцията и ако изберете да ни се доверите, необходимо е да се подготвите да оправдаете доверието, което ние ще Ви гласуваме.