БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Прием на медикаменти и храни

Прием на медикаменти и храни

Възможно е приема на различни медикаменти, храни, добавки и различни напитки да повлияе на кръвосъсирването по време на операцията, да се отрази на показателите на кръвната захар, да повиши или да намали влиянието на анестезията, да предизвика сърцебиене, високо кръвно налягане, сърдечна или чернодробна недостатъчност и други.

 

Преди операция не се препоръчва приема на:

Медикаменти, вкл. Билкови, хомеопатични и хранителни добавки:

Възможно е приемът на медикаменти да повлияе на кръвосъсирването по време на операцията, както и да се отрази на показателите на кръвната захар, да повиши или да намали влиянието на анестезията, да предизвика сърцебиене, високо кръвно налягане, сърдечна или чернодробна недостатъчност.

- Аспирин и неговите производни
- Ехинацея
- Гинко билоба
- Джинджифил
- Евкалипт
- Гуарана
- Мелатонин
- Папая
- Селен
- Валериан
- Витамин Е
- Хром
- Корен от женско биле
- Корен от репей
- Корен от глухарче
- Женшен
- Глог
- Жълт кантарион
- Болкоуспокояващи медикаменти

* Моля, консултирайте се с пластичния хирург, относно всякакви медикаменти, които приемате, независимо дали са изброени в горния списък.

Храни:
Възможно е приема на определени храни да повлияе на кръвосъсирването по време на операцията, както и да се отрази на показателите на кръвната захар, да повиши или да намали влиянието на анестезията, да предизвика сърцебиене, високо кръвно налягане, сърдечна или чернодробна недостатъчност.

- Ябълки
- Кайсии
- Къпини
- Боровинки
- Череши
- Китайски черен боб
- Краставици
- Касис
- Чесън
- Джинджифил
- Грозде
- Кисели краставички
- Сини сливи
- Малини
- Ягоди
- Домати
- Бадеми

Напитки:
Възможно е приема на определени напитки, да повлияе на кръвосъсирването по време на операцията, като и да се отрази на показателите на кръвната захар, да повиши или да намали влиянието на анестезията, да предизвика сърцебиене, високо кръвно налягане, сърдечна или чернодробна недостатъчност.

- Напитки с високо алкохолно съдържание
- Вино - червено, бяло и розе