БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Консултативен преглед при д-р Ангел Енчев

Консултативен преглед при д-р Ангел Енчев

Ние разбираме, че Вашето време е ценно, затова Ви предоставяме информация за Вашата предстояща консултация, която да Ви бъде от полза по всеки възможен начин.

Обикновено има известно изчакване при провеждането на консултативни прегледи, така че от уважение към всички пациенти, Ви молим да спазвате точно уговорения час или да ни уведомите, най-малко 24 часа предварително, ако се налага да отложите или отмените консултацията, тъй като ние сме предвидили това време, специално за Вас.

Това са някои от въпросите, които можете да зададете към избрания от Вас специалист – пластичен хирург, по време на консултативния преглед:

1. В сертифицирано болнично заведение ли се извършват оперативните интервенции и ако да, в кое?
2. Колко операции, като избраната от мен, извършвате годишно?
3. Мога ли да видя снимки на Ваши пациенти, преди извършване и след извършване на избраната от мен, интервенция?
4. Лично Вие ли ще извършите операцията или друг, избран от Вас хирург?
5. Лично Вие ли извършвате всички контролни прегледи след операцията или друго медицинско лице, което работи в клиниката Ви?
6. С коя марка силиконови импланти за уголемяване на бюст работите и според Вас кои са най-подходящите за мен, като форма и размер/големина?
7. Ще получа ли документ от производителя на силиконови импланти, който служи като гаранция и съответно колко години е тази гаранция?
8. Изполвате ли т.нар. „сайзери на импланти” и мога ли да добия представа каква ще бъде големината на бюста ми , след операцията?
9.Необходима ли е корекция на ареолите на гърдите ми, според Вас, по време на операцията за уголемяване на бюст, с цел постигане на максимално естетичен резултат?
10. Необходима ли е корекция на /повдигане и/или уеднаквяване/ гърдите ми, според Вас, с цел постигане на максимално естетичен резултат?
11. Какъв вид достъп използвате за поставяне на силиконовите импланти -периареоларен /през ареолата/, аксиларен /през подмишницата/ или инфрамамарен /при гънката на гърдата/?
12. Каква ще бъде позицията на силиконовите импланти – субгландуларно /под млечната жлеза, над мускула/ или субмускуларно /под млечната жлеза, под пекторалния мускул/?
13. Поставяте ли дренажи по време на операцията?
14. При извършвате на пластика на нос, поставяте ли тампони в носа и лонгета, върху носа, с цел постигане на максимално естетичен резултат?
15. Колко дни се носи лонгетата, след ринопластика?
16. Колко време трае избраната от мен интервенция?
17. Под каква анестезия се извъшва операцията – обща или локална?
18. Какви ще са усещанията ми, когато се събудя, след извършената оперативна интервенция?
19. Ще има ли болка?Ще мога ли да приемам обезболяващи, при наличието на болка?
20. Необходимо ли е предварително да закупя медикаменти или медицински консумативи?
21. Необходимо ли е предварително да се подлагам на медицински изследвания и да представя резултатите или те ще бъдат извършени в деня на операцията? Включени ли са в цената на интервенцията?
22. Ще имам ли нужда от помощ първите няколко дни, след операцията?
23. Колко дни трае възстановителният период, след извършената оперативна интервенция? Кога мога да се върна към ежедневието си – работа, тренировки, щофиране и др.?
24. Поставянето на силиконови импланти, пречи ли на бъдеща бременност и евентуално кърмене?
25. Мога ли да се подлагам на мамографски преглед при наличието на силиконови импланти?
26. Кога се отстраняват конците, след извършена оперативна интервенция или са резорбируеми /абсорбират се от тялото и не се налага премахването им/?
27. Пречат ли поставените тестикуларни импланти на половия живот?
29. Приемът на определени медикаменти влияе ли на предстоящата оперативна интервенция?
30. Каква е цената на избраната от мен оперативна интервенция?
31. Заплащат ли се контролните прегледи след изписването ми от болничното заведение и с каква честота са?
32. Кога се заплаща операцията?
33. Какви са следващите стъпки, които трябва да предприема, за да бъда включен/а в оперативния график за извършването на желаната от мен интервенция при Вас?