БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Мания ли е изкуствената красота?

Мания ли е изкуствената красота?

25.11.2019(6634)

Темата коментират д-р Ангел Енчев и Евгения Калканджиева в "Събуди се" по Нова TV.


Разследване на NOVA показа, че у нас има козметици, които слагат филъри и ботокс без нужното медицинско образование. Макар законът да не им забранява да предлагат такива услуги, изниква въпросът дали е етично?

 

 

"Почти всяка втора жена има корекции по себе си, без значение дали са оперативни или инжекционни. Ботоксът и хиалурона са един от най-попуярните и най-често ползваните." Това каза в ефира на "Събуди се" Евгения Калканджиева, "Мис България" 1995.

Пластичният хирург д-р Ангел Енчев обясни, че дозата прави лекарството. "В Италия се правят такива процедури, но не се прекалява с ботокса. Той е много силно оръжие в ръцете на лекарите, което може да помогне на пациентите да се чувстват добре. Всичко е въпрос на мярка", заяви той.

Според Калканджиева, ако една жена иска да бъде специална за даден мъж, тя трябва да бъде специфична сама по себе си. "Ако нещата се правят в по-умерени количества и от професионалисти, би било по-добре. Чарът в една жена задължително трябва да присъства, защото ако го няма, тя ще бъде като надуваема кукла", заяви тя.

По думите на д-р Енчев желанието на човек да има по-добър външен вид винаги ще бъде на преден план. "Пластичните процедури ще ги има. Ботоксът е започнал като лекарство, а след това е преминал в ръцете на дерматолозите и естетичните хирурзи", каза той.