БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Д-р Ангел Енчев за Блиц - интервю с Живка Ангелова

Интервю на Живка Ангелова от Блиц с д-р Ангел Енчев

08.12.2011(10644)

Както публикува Блиц след интервюто с д-р Ангел Енчев - "Златка Димитрова има най-много пластични операции" ... и "Разведох се, защото жена ми си мислеше, че съм любовник на Теди Велинова" ... "Гърдите на Емануела не бяха с добра форма и затова се наложи промяна на позицията на имплантите й" и още много други сензационни отговори на въпросите на  Живка Ангелова.

"Д-р Ангел Енчев е един от най-популярните пластични хирурзи в България. Завършил е образованието си в Гърция, а сега има частна болница в Пловдив. Стана известен и като доктора, който "ремонтира" голяма част от известните хора от шоубизнеса."

 

Интервю за Блиц

- Доктор Енчев, Златка Димитрова влезе преди време в болницата ви в Пловдив със сериозни оплаквания. Какви бяха те?
- Златка Димитрова дойде в Пловдив с един обострен колит, следствие на диетична грешка. Тя беше правила някакви диети, доста изтощителни, и пристигна при нас с оплаквания, типични за хроничен колит. Но ситуацията бе овладяна.

- Наистина ли фолкпевицата Емануела е щяла да умре на вашата операционна маса?
- Емануела си направи две корекции. Едната беше смяна на импланти и повдигане на бюст, а другата - коремна пластика. Тя като изпълнител имаше някакви ангажименти и не можа да ги изпълни, тъй като възстановителният период след тези корекции е малко по-продължителен от нейните очаквания, вероятно и от очакванията на нейните мениджъри, и се наложи да преспи в болницата повече от предвиденото от нея време. Тя е очаквала да остане един-два дни за възстановяване, но се наложи да остане четири дни, за да може да се възстанови напълно. Нямаше някакви усложнения при нея.

- Каква цена плати Емануела за тези две интервенции?
- Уголемяването на бюст с повдигането струва 4200 до 4500 евро, в зависимост от това дали се променя мястото на импланта, който е сложен преди това. При Емануела беше точно такъв случаят. Тя се беше подлагала два пъти на такава интервенция при друг колега, но вследствие на раждането и диетата нейните гърди не бяха с добра форма и затова се наложи промяна на позицията на имплантите от над- в подмускулно. Корекция се наложи и в коремна пластика следствие на увисване на предната коремна стена, пак заради бременността и пъпна херния, която се е появила след раждането. Коремната пластика е около 3000 евро.

- Кой от известните ви пациенти има най-много операции и е инвестирал най-много пари във външния си вид?
- Златка Димитрова е инвестирала най-много във външния си вид. Тя си слага ботокс, хиалуронова киселина в устата, уголемяване на бюст, ринопластика. Златка всъщност е с най-много корекции по себе си. Всичко това й струва някъде около 10 000 лева… Аз дълго време я увещавах да не си прави носа, но тя имаше доводи, които явно наклониха везната в нейна полза и затова се наложи да я оперирам.

- Разбрах, че и вие сте си правили някои корекции. Какви по-точно?
- Аз съм си правил липосукция и корекция на нос - ринопластика. Доверих се на моя учител в Гърция – аз там съм учил и съм завършил своята специалност.

- Кои са най-странните слухове, които сте чували за себе си?
- Какво ли не съм чел по вестници и по списания за мен, по интернет форумите също... Например това, че не съм специалист по пластична хирургия, а съм общ хирург, че нямам болница. Но това всеки един човек може да го провери и в търговския регистър, и навсякъде.

- А това, че сте с бисексуална ориентация?
- А, това го пропуснах, да. Чувал съм, че съм бил с бисексуална ориентация.

- Вие тайно се оженихте и после тайно се разведохте …
- Да, така е. Просто имахме несходство в характерите с бившата ми жена. Пък стана тайно, както казвате, защото не исках шумотевици около себе си в този личен момент.

- Теди Велинова ли е виновницата за вашия развод? Твърди се, че заради нея сте се разделил със съпругата си?
- Не, не е така. С Теди Велинова имам само служебни отношения. Те я стилист и се грижи за моя стайлинг, за моя имидж що се отнася до фотосесии, представянето ми пред медиите. Освен това ми е и пациент. На нея съм й слагал филъри хилуронова киселина и ботокс на челото и по очите.

- Бракът ви просъществува около година и половина. Готов ли сте за втора брак, ако срещнете подходящ човек?
- Не съм консервативно настроен. Аз винаги съм казвал, че искам да имам семейство, деца. Така че, когато попадна на правилния човек, аз съм готов.

- Част от мъжете искат да си уголемят и удебелят члена. Колко сантиметра "търсят” обикновено?
- Те може да искат много, но нямат представа за това колко може да се удължи. При мъжки полов член не трябва да имаме някакви свръхочаквания за размер и големината. Дължината на мъжкия полов член може да бъде уголемена с 2-3 см - както в диаметър, така и като дължина. Не повече, няма как да стане.

- Сменял ли сте пола на човек?
- Да, сменял съм го. Много години съм работил в атинския ендрологичен институт, където сме работили върху десетки такива операции. В България съм направил четири операции за смяна на пола, всичките са от мъже да станат жени. Една такава операция трае от около четири часа и половина до пет за превръщането на мъж в жена. А останалите отделни интервенции, които са обезкосмяване, уголемяване на бюст и т.н., се правят отделно.

- Кои са вашите най-популярни клиенти?
- Всички ги знаят. Специално тези, които са ми дали картбланш да мога да споменавам публично техните имена, са: Златка Димитрова, Стойка от „Биг брадър”, Теди Велинова, Николина Чакардъкова, Петя Велкова и още много други.

- Какви цени имат най-често използваните корекции?
- Ринопластиката е от 2800 до 3500 евро, корекцията на бюста е от 3500 до 4000 евро, фейслифтът е около 5000 евро, липосукцията е около 2000 евро, уголемяване, удължаване на мъжки полов член струва някъде около 4500 евро.

- Срещу доста пластични хирурзи има заведени дела. А срещу вас?
- Не, нямам нито едно.