БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Уголемяване на устни

Уголемяване на устни - интервенции и манипулации

Задайте въпрос

Плътните и добре оформени устни се смятат за признак на красота, добро здраве и младежко излъчване. Уголемяването на устни е възможно по няколко начина - чрез поставяне на импланти, чрез липофилинг, W-Y пластика или инжектиране на хиалуронова киселина. Най-подходящата интервенция се избира съобразно лицевите особености на всеки пациент, според формата на носа и структурата на устните.

Уголемяване на устни най-често се прилага при тънка горна и долна устна, както и при намален обем, в резултат на напредването на възрастта. Инжектиране на хиалуронова киселина, с цел уголемяване и оформяне на устни, е една от най-желаните и често извършвани нехирургични интервенции.

Уголемяване на устни - интервенции и манипулацииВиж галерия
Силиконово олио не се използва в пластичната хирургия. Забраната му за употреба от Световната здравна организация е поради страничните ефекти, които се наблюдават.

Виж цените за уголемяване на устни В Клиника за пластична хирургия SYMETRIA на д-р Ангел Енчев се прилагат процедурите за корекция, оформяне и уголемяване на устните, част от пластичната и естетична хирургия. Какви са предимствата на всеки метод, коя интервенция е най-популярна и какъв ефект можете да очаквате след нея, ще прочетете по-надолу. Устните са специфични за третиране, заради тяхната подвижност и гъстата мрежа от кръвоносни съдове, затова изберете добър специалист, на който можете да се доверите!

Уголемяване на устните чрез хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Изградена е от глюкоуронова киселина и N - ацетил - глюкозамин. Главен компонент е на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Доказано е, че хиалуроновата киселина, благодарение на спираловидната си структура, играе ролята на "молекулярна" гъба, (защото привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло) и благодарение на тази си способност, поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процеса на стареене. Хиалуроновата киселина се абсорбира напълно от организма.

Инжектирането на хиалуронова киселина е един от най-успешно прилаганите методи за неоперативно уголемяване на устни. Тази манипулация придава форма, структура и обем на устните. След инжектиране на хиалуронова киселина в устните - ефектът е видим моментално, а продължителността му е от 6 до 18 месеца, в зависимост от индивидуалните особености на организма.

Предимствата при уголемяване на устни с хиалуронова киселина е, че инжектирането на филъра, позволява контрол върху постигането на желания обем (апликациите могат да бъдат няколко) и не уврежда тъканта и структурата на устните. Количеството хиалуронова киселина, което се инжектира в устните, зависи от характерните черти на лицето, с цел получаване на максимално естетичен резултат.

Интервенцията уголемяване на устни с хиалуронова киселина е с продължителност 15-20 минути, възможно е да се извърши под локална анестезия при желание на пациента или ако филърът не съдържа Лидокаин в състава си. След манипулацията е вероятно наличие на лек оток и/или синини, в зависимост от типа кожа, които изчезват до няколко часа. Алергична реакция е малко вероятна, тъй като хиалуроновата киселина е естествена съставка на организма, но ако пациента е алергичен към лидокаин, е необходимо да информира специалиста, извършващ интервенцията.

Хиалуронова киселина се инжектира и в назолабиалните гънки, марионетните линии и гневна бръчка, което спомага за заличаването им и същевременно за заглаждането на кожата.

Липофилинг за уголемяване на устните

Уголемяване на устни чрез липофилинг се извършва с автотрансплантация на собствена мастна тъкан от предшестваща липосукция. Резултатът е видим веднага, а ефекта от интервенцията е до 24 месеца, в зависимост от индивидуалните особености на организма. Манипулацията за уголемяване на устните чрез липофилинг може да бъде извършена и под обща анестезия като не крие рискове и не се очакват алергични реакции.

Поставяне на импланти за уголемяване на устните

Поставянето на импланти с цел уголемяване на устни е трайно решение с постоянен ефект.Интервенцията се извършва под обща или локална анестезия. По оперативен път се поставя силиконов имплант като се правят малки разрези в ъглите на устните (възможно е в други зони, в зависимост от използваната техника) и се оформя "тунел", в който се разполага импланта. За намаляване на риска и последващи нежелани реакции е необходимо спазване на строга хигиена на устната кухина след извършване на интервенцията.

Уголемяване на устните чрез W-Y пластика - оперативно

Друг, оперативен метод за уголемяване на устни, е W-Y пластика. Това е много популярен метод, който включва транспозиция на лигавицата на устата. Разрезите са много малки, формата им наподобява буквата "W" и са разположени от вътрешната страна на ръба до венците. Интервенцията се извършва под локална или обща анестезия. Резултатът е видим веднага, въпреки, че е възможно да се наблюдава оток през първите дни. За намаляване на риска и последващи нежелани реакции е необходимо спазване на строга хигиена на устната кухина след извършване на интервенцията за уголемяване на устните чрез пластика.