БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Лифтинг на шия

Лифтинг на шия с Пластика на Платизма

Hacer una pregunta

Първите забележими признаци на стареене са появата на бръчки в областта на лицето и отпускане на кожата в областта на шията.

Оперативният лифтинг на шия с пластика на платизма, е една от най-трансформиращите интервенции от областта на пластичната хирургия.

Излишъкът от кожа в областта на шията се премахва оперативно, чрез интервенция, която се нарича Лифт на шия (Neck Lift) с пластика на платизма (Рlatysmaplasty). Тази операция може да бъде извършена както самостоятелно, така и в комбинация с пластика на лице (фейслифт).

Лифтинг на шия с Пластика на ПлатизмаVer galería

Интервенцията се извършва под пълна анестезия и е с продължителност от 60 до 80 минути. Оперативната техника се избира, според индивидуалните особености на всеки пациент и необходимата корекция. При минимално контуриране е препоръчително извършване на липосукция на двойна брадичка, като от областта на шията се премахват мастните натрупвания. Тази интервенция се препоръчва при пациенти в по-млада възраст, при които кожата не е загубила своята еластичност. Наличието на увиснала кожа или т.нар. "Turkey Neck" налага необходимостта от оперативното й премахване, като за целта се прави разрез под брадичката, платизма мускула се репозиционира (при планирана corset platysmaplasty мускулите се зашиват един за друг, за по-добър контур), внимателно се отстранява излишната мазнина и излишна кожа, след което се зашива с резурбируеми конци и козметичен шев. Поставя се ластична превръзка и дренаж (в някои случаи).

Постоперативният период протича леко, рядко се наблюдава болка, като при нужда се приемат обезболяващи медикаменти.Възможна е появата на оток, който изчезва до няколко дни, както и липса на чувствителност в областта на шията, която се възстановява до три седмици от извършване на интервенцията.

При стриктно спазване на постоперативните инструкции, дадени от хирурга, извършил интервенцията, резултатът от извършване на лифт на шия с пластика на платизма, може да бъде доживотен. Лифтингът на шия е възможен само по оперативен начин, нехирургичните процедури и манипулации не могат да постигнат този ефект, но е възможно да забавят процеса на стареене. Операцията е подходяща за жени и мъже на възраст от 40 до 80 години.

Преди извършване на оперативен лифтинг на шия с платизмопластика се забранява тютюнопушенето, както и приема на Аспирин и производните му, две седмици преди интервенцията.