БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Яичка имплантатов

Яичка имплантатов - Протезирование яичка

Задайте вопрос

Поставяне на тестикуларен имплант е козметична операция, която освен естетичен ефект, има и значение за повишаване качеството на живот при мъже или момчета. Причините, за да се прибегне до нея, са няколко - след травма, усукване, при липса на тестис/и по рождение или при загуба на единия или двата в следствия на рак.

Тестикулярни импланти се предлагат в няколко размера и кой точно ще се ползва - зависи от желанието на пациента и от препоръките на хирурга, извършващ интервенцията.

Яичка имплантатов - Протезирование яичкаПосмотри галерею

Тестис-протези се използват в пластичната хирургия от 1939 година, като силиконовият им вариант се появява за първи път през 1995 година.

Днес, всички производители, които предлагат гръдни импланти, имат в каталога си и тестикуларни импланти. Те са изработени от идентичен висококохезивен компактен силиконов гел и имат същата обвивка.

Операцията за поставяне на тестикуларен имплант не е нито сложна, нито дълга. Извършва се под обща или локална анестезия и е с продължителност 35-40 минути. Правят се един или два разреза и се оформят джобове, през които имплантите се спускат в скротума и се позиционират. Разрезите се зашиват с естетични шевове, които са съвсем тънки и едва забележими.

Престоят в болничното заведение е до 24 часа. Възстановяването след операцията е леко и кратко - около седмица, като през този период е задължително избягването на тежки физически дейности. Пълното възстановяване на организма е до три седмици, след което можете да се води полов живот. Не се наблюдава болка или дискомфорт, а имплантите изглеждат като съвсем нормални тестиси.