БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Увеличение пениса

Увеличение пениса - Фаллопластика

Задайте вопрос

Какво представлява самата манипулация за удължване на пениса?

Оперативната техника, която се използва за удължаване на мъжкия полов член, включва разрез с размери 4-6см в гънката между пениса и тялото. Зоната на триъгълника около пениса се инфилтрира предварително, за да се евакуира максимално мастната тъкан от тази зона. Пенисът се освобождава много внимателно от придържащите го към тялото елементи докато се стигне до пубисната кост. Тази манипулация е безкръвна.
Приблизително ¼ от пениса е „скрит” в тялото. След внимателно освобождаване, тази „скрита” част се изтегля максимално навън и се фиксира на ново място, което допринася за елонгацията (удължаването) на пениса с от 1 до 3см. Поставят се конци и стерилна превръзка. Конците се свалят след 10-12 дена.

Непоследствено след операцията пенисът е леко оточен и подут в основата си и средната част. Тъй като самата оперативна намеса е в дълбочина в зоната на външния видим край на пениса, в редките случаи когато се изпитва лека болка, тя също се усеща в дълбочина. Много често освобождаването на тялото на пениса се комбинира и с липосукция в зоната на триъгълника около пениса – основна причина за постоперативните отоци и хематоми в тази област.

Увеличение пениса - ФаллопластикаПосмотри галерею

Възстановяване

Следоперативният период е слабо болезнен. Режимът на пациента е свободен, като трябва да се избягва активно физическо натоварване за период от 4 до 6 седмици. Въздържание от сексуално общуване – в продължение на 30 дни. Препоръчват се леки „изтеглящи” масажи сутрин и вечер с продължителност 5-15 мин. Тези масажи в никакъв случай не би трябвало да предизвикват силна болка. При появата на такава, задължително се консултирайте с хирурга си.
Приемаме, че пълното възстановяване е в рамките на 30 – 90 дена от операцията. Съединителната тъкан, която се образува около пениса, повишава своята здравина до 6-ия месец от операцията. По възможност контролните прегледи се извършват на всеки 30 дена.

Какво да очакваме

В повечето случаи резултатите са задоволителни. Удължаването на мъжкия полов член е в рамките на 1 до 3 см, в зависимост от анатомичните дадености на пациента. Постигнатият резултат е траен и не се променя във времето.