БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Наполнители

Наполнители - Fillers

Задайте вопрос

За последнее время, предпочтительными являются способы, которые не требуют много времени для восстановления. Эти методы не могут заменить хирургические методы, такие как подтяжка лица, подтяжка лица, но они быстро и взаимодополняющим образом для эстетической коррекции или выступать в качестве меры безопасности в более раннем возрасте.

Два наиболее распространенных методов являются: ботулинический токсин (Botox, Vistabel, Dysport) и использование материалов, которые заполняют морщины.

Наполнители - FillersПосмотри галерею

FILLERS

Въздействието на гравитацията и времето предизвикват отпускането на лицето и образуването на дълбоки бръчки. Назолабиалните бразди са резултат от това действие. Туширането на тези бръчки не можем да постигнем с парализата на мускулите, но можем да ги загладим, запълвайки ги с някакво вещество.

Забранява се бръчките около устата да бъдат третирани с ботулинов токсин (ботокс), тъй като това може да доведе до обездвижване на устата. За сметка на тове е възможно третиране с пълнеж в рамките на устната, като по този начин едновременно се предлага и едно чаровно излъчване на самата уста.

Тези вещества, в зависимост от времетраенето на престоя им в тъканите, се разделят на временни и постоянни. Използването на постоянните средства не е препоръчително,макар че в миналото тяхната употреба бе много честа, тъй като се увеличава рискът от възникването на злокачествени образувания. Типичен представител на тази категория е течният силикон, чието приложение днес е забранено поради множеството усложнения, настъпили в резултат от използването му. Материали от междинна категория, каквито са смески на хиалуроновата киселина и микроскопични стъкълца, имаха по-продължително действие, но и те вече се избягват поради съобщени случаи на злокачественост.

Препоръчителна е употребата на вещества, които се резорбират от организма. За тази цел е необходимо апликациите да се повтарят през период от шест до осем месеца.

Колаген

Колагенът обикновено се добива от едър рогат добитък. Поради тази причина, макар че производството му е абсолютно контролирано (в затворени ферми с абсолютно здрави животни), пациентите и лекарите са много предпазливи в прилагането му след появата на болестта "Луда крава".

Хиалуронова киселина

Това е веществото, което днес основно се използва за заглаждането на бръчките. Присъствува на пазара с различни търговски наименования и с разлина концентрация. В зависимост от случая, при по-повърхностните бръчки се използува по-разредена хиалуронова к-на, докато при по-дълбоките - по-концентрирана.