БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Уголемяване на гърди

Уголемяване на гърди със силиконови импланти

Задайте въпрос

Уголемяване на гърди, чрез поставяне на силиконови импланти, е една от най-желаните оперативни интервенции. Единственият доказан метод за трайно уголемяване на бюст е чрез хирургична интервенция от областта на пластичната хирургия. Уголемяване на гърдите чрез поставяне на силиконови импланти е естетична корекция за постигане на стегнат, добре оформен и естетичен бюст.

Уголемяване на бюста е оперативна интервенция с много лек възстановителен следоперативен период! Хирургичната интервенция предизвиква болка, по описание на пациентите, сравнима със силна мускулна треска.
Уголемяване на гърди със силиконови имплантиВиж галерия

Виж цени за уголемяване на гърди Оперативно поставяне на силиконови импланти се извършва в случаи на уголемяване на гърди, при възстановителна операция на неоформени гърди, наличие на асиметрия (анисомастия), загуба на обем на гърдите, в следствие на раждане, кърмене и/или загуба на тегло (в комбинация с повдигане на гърди) или при предшестваща мамектомия (резекция на гърдата).

Силиконовият имплант, който се използва за уголемяване на гърди, е изпълнен с висококохезивен компактен силиконов гел. В зависимост от индивидуалните физически особености на всеки пациент, началната големина и форма на гърдите, формата и големината на гръдния кош, както и от еластичността на кожата, пластичният хирург определя големината и формата на импланта, с цел постигане на максимално естествен резултат и симетричен на тялото бюст. Самите силиконови импланти биват два вида - с анатомична форма (т.нар. капковидна) и с кръгла форма. В зависимост от големината, измервана в кубични сантиметри, както и от профила (висок, среден или нисък), разнообразието е голямо. Имплантът може да се разположи под млечната жлеза (субгландуларно) - над пекторалния мусул и под млечната тъкан или под мускулите на гърдите (субмускуларно) - под пекторалния мускул и под млечната жлеза. Ако е налице разлика в гърдите, се избират различни по големина импланти, с цел уеднаквяването им.

Изборът на силиконови импланти, що се отнася до формата, големината и съдържанието им, е отговорност на самия пластичен хирург. Видът и качеството трябва да се предложи от хирурга, крайният избор се прави от пациента.

Силиконовият имплант се поставя през малък разрез от 2-3 см. в областта на долния полюс на ареолата, така че белега да не се забелязва. Периареоларния достъп не пречи на евентуално кърмене при последваща бременност и не засяга по никакъв начин функцията на млечната жлеза.

При планирана операция за уголемяване на бюст, постъпването в болничното заведение е в деня на интервенцията, в 08:30 ч., като е необходимо през последните 6 часа да не са приемани храна и/или течности. Лабораторните изследвания, необходими за нуждите на упойката, се извършват след хоспитализирането. Това включва - обща кръвна картина, урина, кръвна захар, ЕКГ, рентгенография на гръден кош и консултации със специалисти (кардиолог, анестезиолог, интернист и др.). В зависимост от индивидуалното състояние на пациента, може да възникне необходимостта и от други изследвания, преди самата пластична операция - уголемяване на гърди.

Операцията за поставяне на силиконови импланти се извършва под обща анестезия, а престоят в болничното заведение след пластична корекция за уголемяване на гърди е до 48 часа. Поставя се ластична превръзка, която се сваля на втория ден след операцията, за да се замени със стегнат спортен сутиен, който задължително се носи през следващият месец. Строго се забранява спането по корем. При операцията за уголемяване на гърди се използват резорбируеми конци, съответно не се налага тяхното премахване. Към изпълнение на професионалните задължения може да се пристъпи на трети до пети ден, от извършване на естетичната корекция. Пълното възстановяване е от 3 до 4 седмици, в зависимост от индивидуалните особености на организма, през което време е препоръчително да се избягват тежки физически натоварвания.

След операция за уголемяване на бюст с импланти, е възможно чувствителността на зърното да бъде изменена през първите шест месеца. Препоръчва се приемането на витамин В complex, който спомага за бързото й възстановяване. При евентуална последваща бременност, големината на гърдите се увеличава по естествен начин, като това е по-слабо изразено при наличието на силиконови импланти и по-силно - когато те липсват. Ако бременността повлияе драстично на тялото на жената, а от там и на гърдите й, може да се наложат коригиращи интервенции, като всичко е строго индивидуално и е свързано с наддадените килограми. Непосредствени усложнения при операция за уголемяване на бюст са изключително редки.

Необходимо е да се създаде психологическа нагласа за оперативна интервенция с лек възстановителен следоперативен период. Операцията за уголемяване на гърди, чрез поставяне на силиконови импланти, предизвиква болка, по описание на пациентите, сравнима със силна мускулна треска, проявяваща се при движение на съответните мускулни групи и отшумява след няколко дни.

Голям брой медицински изследвания доказват, че силиконовите импланти не предизвикват промени в биологичните функции на организма, както и не провокират появата на злокачествени образувания на млечната жлеза.

Забранява се приемът на Аспирин 14 дни преди извършване на операцията за уголемяване на гърди.