БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Лифтинг на бедра

Пластична корекция на бедра - Лифтинг на бедра, Thigh lift

Задайте въпрос

Липосукцията помага на тялото да изглежда по-слабо, а лифтингът - по-младо. Чрез липосукция се намалява обема на мастните тъкани, но не решава проблема с отпуснатата кожа в областта на корема или бедрата. При наличие на отпусната кожа на вътрешната част на бедрата е необходимо извършването на естетична корекция - Лифтинг на бедра или Thigh lift.

Хирургичната намеса, която избира пластичният хирург за разрешаването на този проблем, зависи от степента на отпускане.
Пластична корекция на бедра - Лифтинг на бедра, Thigh liftВиж галерия

Отпускането на мускулите на бедрата и ханша е почти винаги правопропорционално на възрастта и на загубата на килограми. То продължава да е един от най-трудните и най-честите проблеми за възстановяване. При жените възстановяването на този проблем се извършва по-често и е по-наложително.

Хирургичната намеса, която избира пластичният хирург за разрешаването на този проблем, зависи от степента на отпускане. При средна степен на отпускане на мускула, хирургът разрешава проблема, правейки разрез в основата на бедрото с цел - белегът да се прикрива от бельото. При по-тежки случаи на отпуснатост, понякога се налага да бъдат направени и разрези по дължината на бедрото от вътрешната му страна. Целта на тези разрези е да премахнат излишното количество кожа. Последващите резултати неминуемо са по-добри от предшестващата ситуация, след време обаче, пластичният хирург е възможно да забележи неспособността да се задържи възстановеното положение на бедрото, а също така и постоянното място на шева направен в основата на бедрото, като това зависи от типа кожа и нейната еластичност, както и от стриктното спазване на постоперативните инструкции по време на възстановителния период.Развиват се иновативни техники в тази насока, така че резулта да се съхрани възможно най-дълго и най-вече да се повдигне отпуснатия мускул. Много добри резултати се постигат чрез употребата на специални мрежи.Такива мрежи могат да се използват и при по-леки форми на отпуснатост, без да се налагат хирургични разрези.

За тази операция пациентът постъпва в болничното заведение без да е консумирал храна и течности през последните 6 до 8 часа, за да му бъдат направени рутинните клинични изследвания, след което се пристъпва към операция за стягане на бедрата - лифтинг на бедрата (thigh lift) . Интервенцията се извършва под обща анестезия /пълна упойка/. Операцията е с продължителност от 2 до 4 часа, в зависимост от тежестта на проблема и избраната за него техника. Усложнения при този вид операции не се очакват, а и не съществуват рискове за пациента, по-големи, от която и да е друга операция.

Престоят в болничното заведение е до 48 часа, а след операцията се поставя специален еластичен клин, стигащ до под коленете, който се носи 20 дни. Първата смяна на превръзката се извършва на първия ден след операцията, на 4-ия ден пациентът може да се къпе. Къпането е необходима процедура, която ще трябва да се извършва от всеки ден. Двигателната дейност на пациента е ограничена и следоперативният период е възможно да не е толкова безболезнен, както например при операция на гърди. Пациентът е в състояние да се върне към ежедневните си задължения след около 15 дни.

Леките случаи на отпуснатост - без излишък от кожа, могат да бъдат третирани със специалните мрежи, но те могат да подобрят само вида на коляното. Белезите са минимални (5-7см) и се правят в областта на горния епикондиларен израстък. Тази операция е по-малко болезнена и е аналогична на липосукция.

При всички оперативни намеси, включително и при лифтинг на бедра, се забранява приемът на Аспирин четири дни преди операцията.