БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Лифтинг на седалище

Лифтинг на седалище - Корекция на седалището

Задайте въпрос

Лифтинг на седалище или Brazilizn Butt Lift /BBL,Buttock lift/, е оперативна интервенция в пластичната хирургия за корекция на седалището, с цел постигане на добре оформени и привлекателни задни части. Резултатът е видим моментално.

Лифт на седалище е естетична процедура за скулптуриране - оформяне и повдигане на задните части, която се извършва чрез автотрансплантация на собствена мастна тъкан от предшестваща липосукция или чрез специални силиконови мрежи.Оперативната интервенция позволява бърза и лесна корекция на тази област от тялото, която трудно се повлиява от традиционните методи за контрол на теглото и външния вид.
Лифтинг на седалище - Корекция на седалищетоВиж галерия

Липосукцията помага на тялото да изглежда по-слабо, а лифтингът - по-младо. Чрез липосукция се намалява обема на мастните тъкани, но не се решава проблема с отпуснатата кожа. При наличие на отпусната кожа, необходимо е извършването на лифтинг. Хирургичната намеса, която избира пластичният хирург за разрешаването на този проблем, зависи от степента на отпускане.

Отпускането на седалището е естествена последица на възрастта, но се проявява също и при загуба на тегло, при по-млади индивиди. Основната причина при по-възрастните индивиди е непрекъснато намаляващата еластичност на кожата, което е резултат от по-слабото продуциране на колагенови и еластинови влакна, а също - от намаленият мускулен тонус, което от своя страна води до дегенерация на мастната тъкан.

Съвкупността от всички тези промени водят до различни степени отпускане на меките задни части, които губят своята жизненост и младежки вид. Вече десетилетия пластичната хирургия се бори с този проблем като премахва отпуснатата кожа на дупето, разполагайки разрезите на възможно най-скритите места. Преди години, белегът се разполагаше в задната подседалищна гънка, който така или иначе се скрива от бельото. По-късно, белегът се измества малко по-нагоре от мястото, което се очертава от женското бельо. Най-големият проблем винаги е бил фактът, че с течение на времето белегът се мести надолу. Другата важна дилема, която се издига пред пластичните хирурзи е - как да да се постъпи, когато отпускането е минимално и излишъкът кожа много малък - да се направи ли разрез и съответно белег при един малък проблем. Преди време пластичната хирургия не бе в състояние да разреши тези два проблема, но в съвременната естетична хирургия вече има методи и възможности да се минимализират тези белези.

Днес, с помощта на специалните силиконови плетки и с един много малък хоризонтален разрез от 5 см, който се разполага на кръста, се коригират меките задни части при наличието на слаба степен на отпуснатост. Седалището възвръща отново младежката си форма и придобива по-привлекателна извивка. Плетката, тъй като е еластична, следва извивките на тялото. От друга страна, разположението на плетката, когато се извършва необходимия разрез за премахване на излишната кожа от седалищната област, осигурява запазване на бъдещия добър резултат и белегът да не слиза надолу с течение на времето.

Buttock lift се нарича процедурата, известна като липектомия на седалището, която подобрява и/или премахва излишната увиснала кожа на дупето и бедрата.

Корекцията на седалището при по-леките случаи на отпуснатост, когато използваме метода с плетките, представлява рутинна за изпълнение интервенция, при която следоперативния период не е по-тежък от този на липосукцията. Пациентът остава в болничното заведение до 24 часа. Необходимо е да носи 20 дни еластичен корсет, също както при липосукция.

Забранява се приемът на Аспирин 14 дни преди извършване на оперативната интервенция.