БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Пластика на ръце

Пластика на ръце - Лифтинг на ръце - Arm lifting

Задайте въпрос

Горната част на ръцете, често се деформира при рязка загуба на тегло или с напредване на възрастта. Пластика на ръце /Липектомия на ръце, Брахиопластика или Armlift/ е хирургична интервенция, която има за цел да премахне излишната кожа.Операцията често решава и проблема със стриите в посочената област.В някои случаи брахиопластиката се комбинира с липосукция, при която се премахват локално натрупаните мастни депа. Хирургичният разрез е по цялата вътрешна дължина на мишницата, като дължината му зависи от количеството кожа, което е необходимо да бъде премахнато. Винаги се внимава разрезът да не премине надолу /под областта на лакътя/, докато нагоре той образува буквата V, за да коригира задния и предния ъгъл на подмишичната ямка, а също и да щади окосмената част.

Операцията за лифт на ръце се извършва под обща анестезия и е с времетраене около 90 минути.Не се съобщава за болка, възможно е наличие на постоперативен оток, който изчезва до няколко дни, при нужда се предписват обезболяващи.Интервенцията е със спокоен следоперативен период.Конците, които се използват са резобрируеми и не се налага тяхното премахване.

Белезите, които се образуват след пластика на ръце, почти винаги са задоволително дискретни и не се открояват при движението на ръцете. Те могат  да бъдат забелязани единствено при показно протягане. 

Пациентът може да се завърне към изпълнание на работните си задължения на 3/4-тия ден от извършване на брахиопластика. Пълното възстановяване е до три седмици, в замисимост от индивидуалните особености на организма и при стриктно спазване на постоперативните инструкции, дадени от хирурга извършил интервенцията.

Пластика на ръце е подходяща за извършване хирургична интервенция както за жени, така и за мъже.