БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Оформяне на подбедрица

Оперативна интервенция за оформяне на подбедрица

Задайте въпрос

Красивите прасци са мечта на всяка жена, тъй като са основа на добре сложено тяло и безупречен външен вид. Повечето от дамите са недоволни от тази област на краката си - много слаби или прекалено пълни. Те са убедени, че са лишени от симетрия. Естетичната пластична хирургия предлага решение за оформяне на подбедриците, чрез поставяне на силиконови импланти.

Оперативна интервенция за оформяне на подбедрицаВиж галерия

Оформяне на подбедрици, чрез поставяне на силиконови импланти

Оформяне на подбедриците със силиконови импланти е решение за пациенти, които са постигнали някакви резултати с упражнения и фитнес, но по някаква причина не могат или не желаят да продължат.За тези, чиято генетична предиспозиция не позволява по нататъшно развитие на мускулите на подбедрицата, операцията за поставяне на импланти, също е възможност за постигане на желаният обем и контур.

Силиконови импланти

Силиконови импланти се използват повече от 60 години. Модерните силиконови импланти, използвани за уголемяване и скулптуриране (Body Contouring Implants), са меки, гъвкави и издръжливи, както и сигурни и надеждни.

За корекция на подбедрица, се използват по 2 импланта, които оперативно се поставят под фасцията на средната и странична мускулна група на подбедрения мускул (m.gastrocnemius), с цел постигане на максимално естествените контури на подбедрения мускул.

Дължината на импланта се определя от дължината на мускула на пациента. Необходима е точна преценка от страна на хирурга и правилен подбор на формата на импланта, дебелината и материалът, който ще бъде използван за изграждане на подбедрицата, за да се избегне несъответствие между мускулите на пациента и дължината на долната част на крака.

Оперативната техника е еднаква при мъжете и при жените. Разрезът е около1.5 см. разположен в долния край на задколенната гънка, където може да се скрие най-добре и да остане невидим след приключване на възстановителния период. Имплантите се поставят под фасцията на мускула , а не под него поради повърхностното преминаване на съдове и нерви през тази анатомична област. Операцията трае около 2 часа и може да се извърши под локална, епидурална или обща анестезия.

Напускането на болничното заведение е на другия ден. Компресивна превръзка или ластични чорапи се носят в продължение на около 2-3 седмици.
Възможно е да се наблюдава известен дискомфорт след операцията.Болка може да се очаква, особено през първите 48 часа, като при нужда се приемат обезболяващи медикаменти.Предписва се антибиотично лечение.

Рискове и Усложнения

Усложнения могат да възникнат, особено при пациенти, които не спазват постоперативните инструкции и настояват за изпълнение на тежка физическа дейност или фитнес-упражнения. Това може да доведе до хематом (кръвоизлив), оток и / или други неочаквани състояния. Отичане на подбедрената област е възможно да се наблюдава от 2 до 4 месеца.При правилна постоперативна грижа, белегът от интервенцията е незабележим.

Цена за оформяне на подбедрица

Актуална информация за цените на операциите е налична в раздел "Цени". По-подробна информация, конкретно за Вашия случай, можете да получите като отправите запитване в раздел "Въпроси и отговори", "Виртуална консултация" или запишете час за консултативен преглед.