БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Лифтинг на шия с платизмопластика

Лифтинг на шия с Пластика на Платизма

Задайте въпрос

Първите забележими признаци на стареене са появата на бръчки в областта на лицето и отпускане на кожата в областта на шията.

Оперативният лифтинг на шия с пластика на платизма, е една от най-трансформиращите интервенции от областта на пластичната хирургия.

Излишъкът от кожа в областта на шията се премахва оперативно, чрез интервенция, която се нарича Лифт на шия (Neck Lift) с пластика на платизма (Рlatysmaplasty). Тази операция може да бъде извършена както самостоятелно, така и в комбинация с пластика на лице (фейслифт).

Лифтинг на шия с Пластика на ПлатизмаВиж галерия

Интервенцията Neck Lift with Platismaplasty се извършва под пълна анестезия и е с продължителност от 60 до 80 минути. Оперативната техника се избира, според индивидуалните особености на всеки пациент и необходимата корекция. При минимално контуриране е препоръчително извършване на липосукция на двойна брадичка, като от областта на шията се премахват мастните натрупвания. Тази естетична интервенция се препоръчва при пациенти в по-млада възраст, при които кожата не е загубила своята еластичност. Наличието на увиснала кожа или т.нар. "Turkey Neck" налага необходимостта от оперативното й премахване, като за целта се прави разрез под брадичката, платизма мускула се репозиционира (при планирана corset platysmaplasty мускулите се зашиват един за друг, за по-добър контур), внимателно се отстранява излишната мазнина и излишна кожа, след което се зашива с резурбируеми конци и козметичен шев. Поставя се ластична превръзка и дренаж (в някои случаи).

Постоперативният период протича леко, рядко се наблюдава болка, като при нужда се приемат обезболяващи медикаменти. Възможна е появата на оток, който изчезва до няколко дни, както и липса на чувствителност в областта на шията, която се възстановява до три седмици от извършване на интервенцията.

При стриктно спазване на постоперативните инструкции, дадени от хирурга, извършил интервенцията, резултатът от лифт на шия с пластика на платизма, може да бъде доживотен. Лифтингът на шия е възможен само по оперативен начин, нехирургичните процедури и манипулации не могат да постигнат този ефект, но е възможно да забавят процеса на стареене.

Операцията е подходяща за жени и мъже на възраст от 40 до 80 години.

Преди извършване на оперативен лифтинг на шия с платизмопластика се забранява тютюнопушенето, както и приема на Аспирин и производните му, две седмици преди интервенцията.