БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Бишектомия

Бишектомия

Задайте въпрос

Хирургичната интервенция, при която оперативно се премахват мастните натрупвания от областта на бузите (Bichat fat pad), се нарича Бишектомия (Bichectomy или Bichatectomy).

Резултатът е възвръщане на младежката V-образна форма на лицето, подобряване на челюстния контур и подчертаване на скулите.

БишектомияВиж галерия

Бишектомия е краткотрайна оперативна интервенция, при която през малки разрези от вътрешната страна на двете бузи, хирургично се отстраняват т.нар. Bichat fat pad - мастни натрупвания в областта под скулите. В повечето случаи, тези натрупвания не зависят от теглото на пациента и не променят големината си при промяна в теглото. Операцията може да бъде извършена под локална или под обща анестезия. Постоперативният период е лек, не се съобщава за болка или дискомфорт. Възстановяването е до 4 дни от извършване на интервенцията, в зависимост от индивидуалните особености на организма.

Целта на естетичната корекция Бишектомия е подобряване на лицевия контур, възвръщане на симетрията и придаване на по-деликатно излъчване, както и подчертаване на скулите и челюстния контур.