БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Лабиопластика

Лабиопластика

Задайте въпрос

Козметичната хирургия в областта на интимните части става по-популярна. Както са загрижени за добрия външен вид на лицето, гърдите и други части от тялото си, по същия начин жените желаят да постигнат такава хармония и в интимната област.

Причините за извършване на козметична операция на големите и малки срамни устни - лабиопластика, както и вагинопластика, са функционални, но най-честият мотив сред пациентките се свързва с нехаресване на външния вид или с физически проблем.

Лабиопластика Виж галерия

Лабиопластика е хирургична интервенция за намаляване размера и/или формата на малките срамни устни. Увеличените срамни устни могат да причинят дискомфорт не само при полов акт, но и да са видими през дрехи или бански. Това състояние обикновено е вродено, но може да се дължи и на хормонални промени или раждане.

Използваната хирургична техника за намаляване на големината и/или широчината на срамните устни се избира сппоред анатомичните особености на пациента и се състои в ремоделиране и редукция на срамните устни или клиновидна резекция на най-изпъкналата част на двете лабии.Интервенцията се извършва под обща анестезия и продължителността й е от 60 минути. Конците, които се поставят са резорбируеми. След интервенцията няма видими белези, може да се наблюдава лека полка, подуване и/или оток, които изчезват до няколко дни. При нужда се приемат обезболяващи медикаменти. Постоперативният възстановителен период е от 2 седмици, при стриктно спазване на интимна хигиена и постоперативните инструкции, дадени от хирурга извършил интервенцията.


DLV® е хирургична интервенция за подобряване на външния вид на вулварните структури (големи и малки срамни устни, монс пубис, перинеум и интроитус). Най-често използваните техники са:


- Лазерна редукционна лабиопластика (корекция на малките срамни устни) - Оформят се удължените или нееднакви по големина малки срамни устни.


- Редукция на препуциума- Препуциумът е тъкан, разположена около клитора.Намаляването на излишната тъкан на препуциума, осигурява постигане на желания естетичен вид на кожата, която покрива клитора.


- Лазерна редукционна лабиопластика, комбинирана с редукция на дебелината на големите срамни устни- Някои жени забелязват, че в резултат на ражданията, остаряването или на генетични фактори, техните големи срамни устни са твърде широки и дебели. Комбинираната лазерна редукция на малките срамни устни и на дебелината на големите срамни устни може да се постигне с DLV – Лазерна редукционна лабиопластика и така да се постигне желаният естетичен външен вид.


- Отстраняване на хиперпигментираните краища на малките срамни устни.


- Лазерна редукционна лабиопластика на големите срамни устни (големите външни устни). Силно издутите или увиснали големи срамни устни могат да бъдат естетически реконструирани посредством един от трите лазерни методи на DLV за постигане на естетичен и приятен резултат. Това увисване може да е резултат от раждане, увеличаване или намаляване на телесното тегло, както и да е причинено от възрастови изменения.


- Лазерна перинеопластика за корекция на релаксирания или променен от възрастта интроитус (отвор на влагалището), големите и малки срамни устни и перинеума (участъкът, който започва непосредствено след изхода на вагината и се разполага между него и ануса).


- Увеличаваща лабиопластика на големите срамни устни, посредством липотрансфер на собствена мастна тъкан от предшестваща липосукция. Някои жени смятат, че големите им срамни устни са твърде плоски или малки и искат те да бъдат увеличени според желанието им. Това се постига чрез липосукция на малко количество мастна тъкан от определени участъци от тялото, като корем, бедра или ханш, след което тя се обработва и се инжектира в големите срамни устни.


- Вулварно липосклуптуриране - процедура, при която чрез липосукция се отстраняват неприятно подутите мастни участъци на монс пубис (пубисната област) и на големите срамни устни. Натрупването на мастна тъкан в тези области създава подувания и неравности върху облеклото, бельо и бански.
 

Някои жени страдат от вагинизъм (вагинален спазъм). При него, половото сношение, ако такова се осъществи, често е болезнено. Доказано е, че ботоксът облекчава това състояние. Обикновено една процедура е достатъчна. Щом се даде възможност за естествено разширение - спазъмът изчезва.

Практиката показва, че жените обикновено разбират нуждите си. Ако превъзмогнат стеснителността си както от партньора, така и от медицинския преглед, те имат шанс отново да изпитват радостта, която им се полага. Самочувствието им се повишава, възвръщат си сексуалното желание и възбудимостта, подобрява се любовният им живот и се облекчава психологическият и физически дискомфорт.