БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Вагинопластика

Вагинопластика - Стесняване на влагалището

Задайте въпрос

Размерът на вагината тревожи доста жени, особено тези, които са раждали. Въпросът е тревожен, защото подобни страхове и мисли могат да се отразят на сексуалността на една жена.

Ако вие имате подобни страхове или съмнения, не се колебайте да ги споделите.

Причините за извършване на вагинопластика са функционални, но най-честият мотив сред пациентките се свързва с нехаресване или с физически проблем.

Дали е твърде голяма?

Ако досега не сте раждали, едва ли сте си задавали този въпрос. За съжаление съществува един мит, според който жена, която е правила много път секс има по-голяма вагина.

Това, което може да промени големината на Вашата вагина е раждането по нормален път. Колкото повече раждания по естествен път имате, толкова по-голяма е вероятността от разширяване на влагалището. Това се дължи на преразтягането на мускулите и връзките на вагиналните стени. По-често се среща при по-продължително и трудно раждане. До известна степен може да се предотврати, ако сте правили упражнения преди и след раждането.

Ако наистина е твърде голяма?

Това може да се познае по следните признаци:

- сексът не е особено приятен за Вас

- сексът не е особено приятен за партньора Ви

- често нахлуване на въздух във влагалището по време на полов акт

- може да нахлуе вода във вагината, когато взимате вана или душ

- в по-късен етап е възможно пропадане на цялото влагалище и дори други вътрешни органи, поради отслабени връзки

Какво може да се направи при отпусната вагина?

Ако чувствате вагината си твърде отпусната, можете да поправите малко нещата, ако правите всекидневно упражнения за стягане. Редувайте интервали от по 10 секунди на стягане и отпускане на вагината поне четири пъти на ден.

Ако усещате, че това положение тотално е сринало Вашия сексуален живот, можете да прибегнете до не сложна операция за стесняване на влагалището - оперативна вагинопластика.

Операцията се състои в ромбовидно изрязване на малка част от долната стена на влагалището така ,че да се намали вътрешният диаметър на влагалището. При този вид вагинопластика конци не се премахват, тъй като се използват абсорбируеми такива. Престоят в болницата е 24 часа. Нормален полов живот можете да водите след две седмици.

Друг метод за вагинопластика е Лазерна вагинопластика или лазерно вагинално подмладяване LVR.

 

Дизайнерска лазерна вагинопластика

Дизайнерската лазерна вагинопластика е естетична лазерна процедура за подобряване на външния вид на вулварните структури (големи и малки срамни устни, монс пубис, перинеум и интроитус). Въпреки че нашите техники и опит ни позволяват да реконструираме желаните структури така, че да удовлетворим почти всички желания на нашите пациентки, най-често използваните техники са:

Лазерна редукционна лабиопластика (на малките срамни устни) - оформят се удължените или нееднакви по големина малки срамни устни (малки вътрешни устни) според желанието на пациентката. Повечето от жените не желаят вътрешните малки устни да излизат извън големите външни устни. Много жени носят списания, като Playboy например, и казват, че искат да изглеждат като някой от моделите, снимани вътре. С DLV – Лазерно редукционна лабиопластика мечтите на тези жени са осъществими.

DLV - Редукция на излишния препуциум. Препуциумът е тъкан, разположена около клитора. Жените казват, че желаят тази тъкан да се намали. Намалението на излишната тъкан на препуциума, осигурява постигане на желания естетичен вид на кожата, която покрива клитора. Повечето жени, които се подлагат на Лазерна редукционна лабиопластика, имат нужда и от редукция на излишната тъкан на препуциума, за да се постигне максимално естетичен резултат.

DLV - Лазерна редукционна лабиопластика, комбинирана с Редукция на дебелината на големите срамни устни. Някои жени забелязват, че в резултат на ражданията, остаряването или на генетични фактори, техните големи срамни устни са твърде широки и дебели. Комбинираната лазерна редукция на малките срамни устни и на дебелината на големите срамни устни може да се постигне с DLV – Лазерна редукционна лабиопластика и така да се постигне желаният и естетичен външен вид.

  • DLV - Отстраняване на хиперпигментираните краища на малките срамни устни посредством DLV - Лазерната редукционна лабиопластика може да постигне това. Някои жени не харесват хиперпигментираните краища на малките си срамни устни, а искат да имат еднакво оцветяване навсякъде.
  • DLV - Лазерна редукционна лабиопластика на големите срамни устни (големите външни устни). Силно издутите или увиснали големи срамни устни могат да бъдат естетически реконструирани посредством един от трите лазерни методи на DLV за постигане на естетичен и приятен резултат. Това увисване може да е резултат от раждане, увеличаване или намаляване на телесното тегло, както и да е причинено от възрастови изменения.DLV – Лазерна редукционна лабиопластика възстановява младежкия вид и усещане.
  • DLV - Лазерна перинеопластика може да подмлади релаксирания или променен от възрастта интроитус (отвора на влагалището), големите и малки срамни устни и перинеума (участъкът, който започва непосредствено след изхода на вагината и се разполага между него и ануса). По този начин се постига естетичен и младежки вид и усещане на вулварните структури.
  • DLV -  лазерни лабиопластични техники се използват, за да се реконструират състояния, резултат от възрастови изменения, вулварна травма или нараняване, както и родилна травма.
  • DLV - Увеличаваща лабиопластика на големите срамни устни, посредством автоложен трансфер на мастна тъкан (използва се тъкан от пациента). Някои жени смятат, че големите им срамни устни са твърде плоски или малки и искат те да бъдат увеличени според желанието им. Това се постига чрез автотрансплантация на малко количество мастна тъкан от определени участъци, като коремната стена, бедрата или ханша. След това мастната тъкан се обработва и малка част се инжектира в мастната тъкан на големите срамни устни. Това осигурява красиво и естествено подобрение във външния изглед на големите срамни устни.
  • DLV - Вулварно липосклуптуриране – процедура, чрез която се отстраняват неприятно подутите мастни участъци на монс пубис (пубисната област) и на големите срамни устни. Натрупването на мастна тъкан в тези области създава подувания и неравности върху облеклото, бельото и банските костюми. В някои случаи това може да накара жените да спрат да носят дрехи, които биха желали. DLV – Вулварно липосклуптуриране естетически подобрява външния вид, намалява и очертава структурите.
  • DLV - Комбинация с LVR: Всички DLV процедури могат да се комбинират с LVR.
  • DLV - общо лазерните процедури могат да осигурят естетичен и добър външен вид на вулварните структури (големите и малки срамни устни, интроитус, перинеум и монс пубис).