БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Тестикуларен имплант

Поставяне на тестикуларен имплант

Задайте въпрос

Поставяне на тестикуларен имплант е козметична операция, която освен естетичен ефект, има и значение за повишаване качеството на живот при мъже или момчета. Причините, за да се прибегне до нея, са няколко - след травма, усукване, при липса на тестис/и по рождение или при загуба на единия или двата в следствия на рак.

Тестикуларни импланти се предлагат в няколко размера и кой точно ще се ползва - зависи от желанието на пациента и от препоръките на хирурга, извършващ интервенцията.

Поставяне на тестикуларен имплантВиж галерия

Тестис-протези се използват в пластичната хирургия от 1939 година, като силиконовия им вариант се появява за първи път през 1995 година.

Днес, всички производители, които предлагат гръдни импланти, имат в каталога си и тестикуларни импланти. Те са изработени от идентичен висококохезивен компактен силиконов гел и имат същата обвивка.

Операцията за поставяне на тестикуларен имплант не е нито сложна, нито дълга. Извършва се под обща или локална анестезия и е с продължителност 35-40 минути. Правят се един или два разреза и се оформят джобове, през които имплантите се спускат в скротума и се позиционират. Разрезите се зашиват с естетични шевове, които са съвсем тънки и едва забележими.

Престоят в болничното заведение е до 24 часа. Възстановяването след операцията за поставяне на силиконов тестис е леко и кратко - около седмица, като през този период е задължително избягването на тежки физически дейности.

Пълното възстановяване на организма, след оперативното поставяне на силиконов тестис, е до три седмици, след което може да се води нормален полов живот. Не се наблюдава болка или дискомфорт, имплантите изглеждат като нормални тестиси и не оказват влияние върху еректилната функция.