БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Дермабразио

Дермабразио - Dermabrasion

Задайте въпрос

Дермабразио е процедура, която има за цел чрез отстраняване на повърхностния слой на кожата да намали фините бръчки, както и белезите от акне. Тази естетична процедура може да бъде извършена върху малко поле или върху по-голямо като например - гръб или гърди. Дермабразиото може да бъде и комбинирана процедура.

Дермабразиото помага за "изглаждане" повърхностния слой на кожата чрез контролирана хирургическа намеса. Тази естетична процедура може да се изпълни самостоятелно, както и в комбинация с фейс лифтинг, премахване на белези или химически пилинг.

 

Кой е подходящ кандидат за дермабразио / dermabrasion?

Мъже и жени на различна възраст. В някои случаи, когато бръчките или белезите от акне са прекалено дълбоки може да се наложи дермабразиото да бъде извършено два или три пъти, за да се постигне желания резултат. Неподходящи за тази процедура са пациенти в активната фаза на акне, защото рискът от инфекция е много висок.

Решението за тази естетична процедура е изцяло на пациента!

Преди предприемането на подобна процедура dermabrasion, laserbrasion, трябва да се дискутират абсолютно всички въпроси, които вълнуват пациента.

Съществуват ли рискове ?

Всички хирургични намеси носят риск и пластичната хирургия не прави изключение. Сериозни усложнения не са чести, когато операцията се прави от квалифициран пластичен хирург.

Обикновено след дермабразио се наблюдават болки, оток в оперативната зона. Тези оплаквания отзвучават за 7-10 дни. В следващите няколко месеца пациентите усещат новата си кожа по-нежна и чувствителна.

Какво представлява процедурата дермоабразио?

Операцията се извършва под местна или обща упойка. Продължителността й зависи от големината на полето, което ще бъде третирано. С диамантен накрайник се отстранява повърхностния слой на кожата. След приключване на операцията върху оформилата се ранева повърхност се поставя антибактериален крем или превръзка, която се сваля на следващия ден. Всеки пациент се възстановява за различен период от време.

Първите 24-72 часа пациентът ще се чувства дискомфортно, което се дължи на отока. Над обработеното поле нормално се оформя коричка, която между 7-10 ден сама се отделя. Новата кожа е розова на цвят и много нежна. Пациентът следва да я омазнява и пази от слънце. Разликата в цвета обикновено изчезва след няколко месеца.

Пациент, подложил се на дермбразио, може да се върне на работа след 10-15 дни, ако се чувства готов за това. Спортуването трябва да се отложи за месец.

Каква е цената за дермабразио?

Цената за дермабразио варира в зависимост от размера на полето, което ще бъде обработвано и продължителността на операцията.