БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Уголемяване на скули

Оформяне на скули - уголемяване и моделиране

Задайте въпрос

Уголемяване на скули е естетична интервенция, желана както от жени, така и от мъже. Двата най-популярни метода за уголемяване (оформяне, моделиране) на скули са - чрез инжектиране на хиалуронова киселина, подобно на интервенциите при запълване на назолабиални бръчки и уголемяване на устни и чрез автотрансплантация на собствена мастна тъкан.

Придаването на обем в областта на скулите допринася за оформяне на овала на лицето и възвръщане или подчертаване на младежката V-образна форма, както и за изглаждане на назолабиалните гънки и подобряване на лицевата симетрия.

При уголемяване на скули, ефектът е видим моментално и резултатът е от 1 до 2 години, в зависимост от индивидуалните особености на организма.

Оформяне на скули - уголемяване и моделиранеВиж галерия

Оформяне на скули с хиалуронова киселина

Поставянето на хиалуронова киселина е рутинна манипулация. Извършва се с локална анестезия в болнична или амбулаторна обстановка. Процедурата трае около 30 минути. Наблюдава се оток и леко зачервяване за 24 до 48 часа. Трайността на резултата от тази интервенция е от 1 до 2 години.

Уголемяване и оформяне на скулите чрез автотрансплантация на собствена мастна тъкан - липофилинг

Уголемяването на скули с автотрансплантация на собствена мастна тъкан се извършва в болница (клиника) под пълна анестезия, тъй като се предшества от липосукция. Така извлечената от предшестваща липосукция мастна тъкан се преработва, сепарира и в последствие се поставя в желаните зони за оформяне на скулите.

Възможен е болничен престой при съответни за това индикации. Възможна е поява на оток, който преминава до 48 часа от извършване на интервенцията.

Уголемяване и моделиране на скули чрез оперативно поставяне на импланти

Поставянето на силиконови импланти има за цел да оформи и да подчертае скулите с дълготраен резултат и постигане на пълна лицева симетрия, особено в случаи на вроден дефект или лицева аномалия. Имплантите предоставят по-голям избор по отношение на големината, формата и изразителността на скулите. Според лицевите особености се избират силиконови импланти, които да бъдат поставени под скулите така, че бузата леко да хлътне и лицето да изглежда по-слабо и издължено или върху скулите, с цел постигане на по-изразителен и драматичен ефект.

Интервенцията се извършва под обща анестезия, престоят в болничното заведение е до 24 часа. Рядко се съобщава за болка, възможна е поява на синини или отоци.

Уголемяване - моделирането на скули чрез инжектиране на хиалуронова киселина, чрез автотрансплантация на собствена мастна тъкан - липофилинг, или чрез оперативно поставяне на силиконови импланти, може да се осъществи като самостоятелна интервенция или в комбинация с други операции като ринопластика или отопластика, както и оформяне на брадичка.

Оформянето на скули е специфична и строго индивидуална процедура за всяко лице. Изборът на най-подходяща техника за уголемяване на скули, е след внимателен и обстоен преглед, като се съобразят всички особености на лицевия скелет.