БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Филъри

Филъри - Естетични процедури с Хиалуронова киселина

Задайте въпрос

Хиалуронова киселина е едно от веществата, наричани филъри, основно използвано за запълване и заглаждане на бръчките, както и за уголемяване на устни. Туширането на бръчките е част от грижата за лицето, защото се поддържа кожата и придава обем, а плътните и добре оформени устни се смятат за признак на красота, добро здраве и младежко излъчване.

За заглаждане на бръчките, препоръчителна е употребата на филъри, които се резорбират от организма. За тази цел е необходимо апликациите да се повтарят през период от 6 до 8 месеца.

Инжектиране на хиалуронова киселина, с цел уголемяване и оформяне на устни, е една от най-желаните и често извършвани нехирургични интервенции.

Филъри - Естетични процедури с Хиалуронова киселинаВиж галерия

Виж цените за интервенции с филъри Линиите на лицето, неговия обем и форма, могат да бъдат възстановени чрез поставяне на филъри. Ако искате да намалите бръчките и гънките по лицето си, естетичната процедура инжектиране на филъри е изключително подходящата. Филърите се използват и за уголемяване на устни, за подчертаване на контурите, за омекотяване гънките, а и за заличаване на някои белези. Резултатът е - по-гладко и по-младо лице. Цената за съответната естетична процедура се определя според третираната зона - чело, гневна бръчка, бръчки тип пачи крак, както и използваното вещество.

Филъри

Въздействието на гравитацията и времето предизвикват отпускането на лицето и образуването на дълбоки бръчки. Назолабиалните бразди, наричани и назолабиални бръчки, са резултат от това действие. Туширането на тези бръчки не можем да постигнем с парализата на мускулите, но можем да ги загладим, запълвайки ги с някакво вещество. Филъри се използват както за борба с бръчките, така и за увеличаване на устни.

Забранява се бръчките около устата да бъдат третирани с ботулинов токсин (ботокс), тъй като това може да доведе до обездвижване на устата. За сметка на това, е възможно третиране с пълнеж в рамките на устната като по този начин едновременно се предлага и едно чаровно излъчване на самата уста.

Тези вещества, в зависимост от времетраенето на престоя им в тъканите, се разделят на временни и постоянни. Използването на постоянните средства не е препоръчително,макар че в миналото тяхната употреба бе много честа, тъй като се увеличава рискът от възникването на злокачествени образувания. Типичен представител на тази категория е течният силикон, чието приложение днес е забранено поради множеството усложнения, настъпили в резултат от използването му. Материали от междинна категория, каквито са смески на хиалуроновата киселина и микроскопични стъкълца, имаха по-продължително действие, но и те вече се избягват поради съобщени случаи на злокачественост.

Препоръчителна е употребата на вещества, които се резорбират от организма. За тази цел е необходимо апликациите да се повтарят през период от шест до осем месеца.

Колаген

Колагенът обикновено се добива от едър рогат добитък.Колагеновият дермален филър е лесен за работа и предлага естествен резултат на пациентите, но има краткотраен ефект. Повечето колагенови продукти се разграждат само един месец след процедурата, а тъй като произходът им е животински, те носят висок риск от алергиични реакции.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е веществото, което днес основно се използва за заглаждането на бръчките. Това вещество присъствува на пазара с различни търговски наименования и с различна концентрация. В зависимост от случая, при по-повърхностните бръчки се използува по-разредена хиалуронова киселина, докато при по-дълбоките - по-концентрирана.

Хиалуронова киселина се използва за устни, бръчки, обем и скули. Третирането на бръчките и сенките под очите има добър ефект при инжектиране на хиалуронова киселина, както и при уголемяване на устните.

Кожата съдържа 70% вода, което количество съставлява 25- 35% от водата в организма ни. Това съотношение варира в зависимост от нуждите на тялото, на което кожата "отпуска" от резервите си в случай на нужда. Хиалуроновата киселина е отговорна за запазването на влагата в кожата. Заедно с нея "работят" и други вещества, които поглъщат и задържат влагата в хидролипидния слой и образуват т.нар. NMF (Natural Moisturizing Factor) - естествен хидратиращ фактор. С напредване на възрастта драстично намалява синтезът на хиалуронова киселина и в същото време се ускорява разграждането й. Вследствие на тези процеси кожата губи тонуса си, обезводнява се и повяхва, появяват се фини линии и бръчки.

Естественото съдържание на хиалуронова киселина в организма зависи от много фактори. Важно значение има и вътрешният прием на някои витамини и минерали - магнезий, желязо, цинк, аскорбинова киселина и други. При недостиг или излишък на тези вещества синтезът на хиалуронова киселина намалява и се влошава качеството й.

 

Правилният избор за премахването на бръчките трябва да бъде определен от специалист, който владее нормалните методи, защото те не са взаимозаменяеми и за различните видове бръчки са различни. За пръв път борбата с бръчките започват американските естетични хирурзи. Началото е с колаген, който е една от основните съставки на кожата. След идването на процедурата в Европа, започва широка употреба на какви ли не продукти с крайна цел - премахване на бръчките. Като се започне от конци, направени от котешки черва, мине се през различни видове пластмасови микросфери, разтворени в гел и се стигне до златни нишки. През последните няколко години има голяма еволюция на продуктите за инжектиране. Вече са резорбируеми, неалергизиращи и по-толерантни към кожата. Най-голям дял в това отношение имат продуктите на базата на хиалуроновата киселина, които стават все по-многобройни. Преди да предприемете каквото и решение за премахване на бръчките - консултирайте се със специалист!

Уголемяване на устните чрез хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Изградена е от глюкоуронова киселина и N - ацетил - глюкозамин. Главен компонент е на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Доказано е, че хиалуроновата киселина, благодарение на спираловидната си структура, играе ролята на "молекулярна" гъба, (защото привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло) и благодарение на тази си способност, поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процеса на стареене. Хиалуроновата киселина се абсорбира напълно от организма.

Инжектирането на хиалуронова киселина е един от най-успешно прилаганите методи за неоперативно уголемяване на устни. Тази манипулация придава форма, структура и обем на устните. След инжектиране на хиалуронова киселина в устните - ефекта е видим моментално, а продължителността му е от 6 до 18 месеца, в зависимост от индивидуалните особености на организма.

Предимствата при уголемяване на устни с хиалуронова киселина е, че инжектирането на филъра, позволява контрол върху постигането на желания обем (апликациите могат да бъдат няколко) и не уврежда тъканта и структурата на устните. Количеството хиалуронова киселина, което се инжектира в устните, зависи от характерните черти на лицето, с цел получаване на максимално естетичен резултат.

Интервенцията уголемяване на устни с хиалуронова киселина е с продължителност 15-20 минути, възможно е да се извърши под локална анестезия при желание на пациента или ако филърът не съдържа Лидокаин в състава си. След манипулацията е вероятно наличие на лек оток и/или синини, в зависимост от типа кожа, които изчезват до няколко часа. Алергична реакция е малко вероятна, тъй като хиалуроновата киселина е естествена съставка на организма, но ако пациента е алергичен към лидокаин, е необходимо да информира специалиста, извършващ интервенцията.

Хиалуронова киселина се инжектира и в назолабиалните гънки, марионетните линии и гневна бръчка, което спомага за заличаването им и същевременно за заглаждането на кожата.