БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Операции по смене пола

Операции по смене пола

Задайте вопрос

Техниките по смяна на пола се прилагат в няколко центъра по света от 1960 г. насам, но с много малко публикации в добри списания, що се отнася до техниките, но и за резултатите за удовлетворението от оргазъм на оперираните. Действителният брой на оперираните по света не е известен и едва напоследък се появиха някои статии, които са изследвали постоперативните естетически резултати и резултати на оргазъм на мъжете и жените, които са предприели тези промени.

Липсата на ясна информация в научната преса се дължи на консерватизма и на комплексите, свързани с тези промени, както в обществото, така и в научната общност, която отразява страха на обществото по такива чувствителни въпроси.

Операции по смене полаПосмотри галерею

Хомосексуалността и придружаващите сексуалното поведение създава страх и предизвиква примитивни чувства към доминиращата мъжка идеология, дори и на съвременното общество, което се счита "освободено". Делът на мъжете, които са хомосексуалисти и предприемат промяна и на анатомичния си образ, или към мъжа, или към жената, остава много малка в сравнение с действителния им брой, който е доста висок. Днес се пресмята, че по света, 10% от мъжете са хомосексуални, независимо от нивото на социално и културно развитие на всяка страна. Делът на хомосексуалните жени все още не е описан, най-вероятно поради по-строгата идеологическа принуда, която съпровожда лесбийското предпочитание при жените.

ПРЕДОПЕРАТИВНА ПОДГОТОВКА

Обикновено години преди интервенцията, мъжете хомосексуалисти се подлагат на химическа кастрация с естроген, например (7,5 mugs PREMARIN) (150 mug етинилестрадиол) допълнително лечение с анти-андрогени, като cyproterone, също могат да бъдат използвани, които водят до намаляване на мъжкия хормон на нива кастриране. Този курс на лечение променя окосмяването, но и външния вид на гърдите на мъжа, които нарастват постепенно. Психологическата подкрепа, когато я потърсят, касае особено проблемните взаимоотношения с родителите и близките от семейната среда, която реагира на сексуалните предпочитания на момчетата, и по-специално в периода, когато ще го обявят в тяхното обкръжение, защото по правило тези мъже имат идентичност и сексуална роля от много малка възраст и не оспорват техните сексуални предпочитания, които ги считат толкова естествени, колкото и мъжа, който има хетеросексуални предпочитания. Хомосексуалната сексуална ориентация, но и сексуалните роли се различават що се отнася до хетеросексуалното поведение, тъй като има мъже с женски модели в техните умове и във фантазията им, така и в ума на хомосексуалистите съществува разнообразие на поведение и стандарти. Хомосексуалистите мъже, които стигат до промяната описват характерни черти, че са жени заключени в едно "мъжко тяло", което искат да го променят. На другата страна съществуват мъже хомосексуалисти, които се харесват много мъжествен външния вид, който го подсилват с много физически упражнения и съответното мъжко облекло.
Аналогичен опит съществува и при жените хомосексуалистки, които получават предоперативно андроген и придобиват силно окосмяване преди да достигнат до естетичната промяна в операционната зала.

ОПЕРАТИВНИТЕ ТЕХНИКИ

Има три основни техники при промяната на мъжа, които имат обаче една обща ос, създаването на вагината и на клитора. Първата техника се отнася до отстраняването на пещеристите точки (пениса), където по същество се извършва една радикална ампутация на фалоса, запазването на кожата около пениса и част от главичката, които по-късно ще се превърнат във вагината и клитора.