БългарскиEnglishΕΛΛΑΣDeutschFrenchРускийSpanish
Моделирование скул

Моделирование скул - Формирование скулы

Задайте вопрос

Моделирането на скули е интервенция, желана както от мъже, така и от жени. Двата най-популярни метода за уголемяване-моделиране на скули са - с инжектиране на хиалуронова киселина, подобна на тази използвана за запълване на назо-лабиални бръчки или уголемяване на устни и автотрансплантация на собствена мастна тъкан.

Моделирование скул - Формирование скулыПосмотри галерею

Уголемяване-моделиране на скули с хилауронова киселина

Поставянето на хиалуронова киселина е рутинна техника. Извършва се с локална анестезия в болнична или амбулаторна обстановка. Процедурата трае около 30 минути. Наблюдава се оток и леко зачервяване за 24 до 48 часа. Трайността на резултата от тази интервенция е от 1 до 2 години.

Уголемяване-моделиране на скули с автотрансплантация на собствена мастна тъкан

Уголемяването-моделиране на скули с автотрансплантация на собствена мастна тъкан се извършва в болница / клиника под пълна анестезия, тъй като се предшества от липосукция. Така събраната мастна тъкан се преработва, сепарира и в последствие се поставя в желаните зони.

Престоя в болницата е 24 часа. Трайността на резултата от тази интервенция е от 2 до 3 години.

Уголемяване-моделиране на скули с импланти

Уголемяване-моделиране на скули е интервенция, желана както от мъже, така и от жени.
Поставянето на импланти има за цел да оформи и да подчертае скулите. По този начин се придава повече изразителност на лицето, то става по-привлекателно и изглежда по-младо.

Първата стъпка е да отидете на консултация. По време на прегледа :

  • Ще бъде направена снимка на лицето и скулите ви, отразяваща тяхното състояние в момента.
  • Вашия хирург ще прецени дали тази процедура е подходяща за вас.
  • Ще обсъдите желания от вас резултат и до каква степен той може да бъде постигнат.
  • Ще бъде определен подходящия за вас вид и размер на имплантите.
  • Ще ви бъде показано къде ще бъдат направени разрезите и ще ви бъде обяснена оперативната техника.
  • Ще бъдете информирани за възстановителния период и за възможните рискове и усложнения, свързани с предстоящата процедура.
  • Ще получите указания какво трябва да направите преди операцията и какви изследвания ще са ви необходими.

 

Какво се очаква от вас по време на консултацията:

  • Да зададете на хирурга всички въпроси, които ви вълнуват относно предстоящата процедура.
  • Да информирате лекаря, ако имате някакви заболявания, както и за всички медикаменти, които взимате в момента, ако има такива.

Процедурата може да се извърши с местна упойка и венозна седация или с обща анестезия. Времетраенето е около час, час и половина. Най-често разрезът се прави от вътрешната част на устната кухина, така че да няма никакви белези. Имплантът се поставя в направения джоб над костта на скулите.

Резултатът е перманентен и не е необходимо имплантът да бъде сменян. Пациентите могат цял живот да се радват на новата си визия без допълнителни хирургични намеси.

Възстановяването е бързо. Престоя в клиниката е едно денонощие, когато операцията е направена с обща упойка. Когато се използва местна анестезия пациентът може да си тръгне няколко часа след операцията. Конците не се свалят, тъй като са абсорбируеми.

През първите дни или най-много до седмица брадичката ще е подута и оттекла. Добре е пациентът да държи главата си вдигната, за да спаднат отоците по-бързо. Може да се постави и торбичка с лед през първите няколко часа след операцията.

След оперативните болки са умерени и се повлияват добре от обикновени обезболяващи. След седмица пациентът може да се върне на работа и да се заеме с ежедневните си задължения.

Съществуват стандартните за всяка хирургична операция риск от инфекция и кръвоизлив (хематом).

Възможно е разместване на имплантите, което при правилно изпълнена техника не се случва.

Възможни са още свръхчувствителност или бузчувственост в областта на скулите като тези симптоми изчезват без допълнително лечение след месец и половина, два. Може те да избегнете или намалите риска от усложнения с избора на пластичен хирург със съответния опит и квалификация.

Уголемяване-моделирането на скули с импланти може да се осъществи като самостоятелна процедура или да се извърши в комбинация с други корекции като фейслифт, блефаропластика, ринопластика.

Възможно е пациентът да поиска импланти в брадичката или устните, за да подчертае още повече израза на лицето си.

Други по-леки процедури, които също могат да бъдат извършени, са поставяне на ботолинов токсин - ботокс, на челото и бръчките във външния ъгъл на очите (т.н. "Пачи крак"), както и липофилинг - най-често в областта на назолабиалните гънки, бузите и в устните.

Тези опции следва да бъдат обсъдени с вашия хирург по време на консултацията, за да се избере най-добрият за вас вариант.